Optike i nosači > Optike
KONČANICE NA OPTIČKIM CILJNICIMA I SVE O NJIMA
Goran:
O ovom bi se moglo popricati. zagi
perop:
Autor: Nosler
« : Danas u 12:07:31 » Umetanje Citata
U vecini slucajeva imam neku od starijih modela koncanica tj.povecavaju se sa stelanjem povecanja ali najvise volim njemacku "jedinicu".Nije to jos prevazidjeno...bar ne kod mene. d4
--- Citat: Goran - 10. 10. 2015. 12:24:00 ---O ovom bi se moglo popricati. zagi
--- Kraj citata ---
teaa
Njemačka jedinica meni je dobra za pogon, ja više volim točkice, recimo recimo IOR-ova končanica MP8 dot osvjetljena mi je nekako najdraža.
zagi
springo:
Ovak nekaj? z14
perop:
--- Citat: springo - 10. 10. 2015. 20:08:39 ---Ovak nekaj? z14
--- Kraj citata ---
teaa
Springo ako je ova končanica precizna, precizno upucana s odgovarajućim zrnom i isprobana na svim daljinama što zahtjeva veliko potrošeno vrijeme čini mi se za kombiniranje utjecaja vjetra na zrno, daljine i brzog pucanja sasvim O. K. Recimo u lovačkoj verziji do 500m (samo za predatore jer se u lovu inače puca samo do 200m fre) .
U svom novom modelu optičkog ciljnika za daleku igru X5 Swarovski nudi jednu vrstu sličnog tipa končanica koja se zove BRM-I+. +. Kod Swarovskog X5 končanica 4WX-I+ mi je nekako najdraža. Ipak ova BRM-I+ ako je zrno točno upucano daje velike mogućnosti bržeg pucanja na daljinu ali i mogućnost brže korekcije vjetra. BRM-I+ ne sviđa mi se vizuelno jer sliči na novogodišnju jelku( kako mi ovdje rečemo borić). Končanica 4WX-I+ ima istaknut križić što je za mene osobno bolje za brže i lakše ciljanje iako bi volio da je umjesto križića točkica, Ovakve končanice radi IOR i o njima sam pisao zovu se MP8 dot.
http://xhairs.uk/?p=86
zagi
grom:
Pero dobra, ali za papir i divljač koja stoji. Nekako mi za lov sto jednostavnije to bolje. Kvalitetno staklo i 4a odrađuju do 300 m bez problema na 6x povećanju. Ako je upucano i grupira da valja, lako se korigira visina. Druga je stvar puno veca daljina koja trazi rangefinder, vjetar i sve ostalo. Preko 300 m nisam pucao nikad, osim jednom i to meh. nisanom . Gađanje kamenja iz tanđare ne računam.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju