Optike i nosači > Optike
KONČANICE NA OPTIČKIM CILJNICIMA I SVE O NJIMA
DejanG:
Zavisi koji je proizvođač optike...?
Goran:
Ja bi preporucio jednostavnu i preglednu koncanicu u drugom planu koja je dovoljno prezentna i brzo zakljucava metu.
Koristim ova dva od kojih je jedan jednostavan a drugi malo komplexan ali u principu jednostavan kad se razumije koncanica. Obavezno mora biti iluminacija jer bez toga je puno teze za starije oko. Ako ima oznake za preticanje za pogonski lov jos bolje. Koncanica mora biti jasno vidljiva i kad se puca sa oba otvorena oka na nizem povecanju jer lovac mora brzo pratiti metu i predvidjeti kretanje i istovremeno nisaniti desnim ili lijevim okom.
Razor 1-6x24 Vortex je gornja koncanica koja mi se svidja kao i Kahles koncanica za 1-6 nove modele.
Donja izgleda komplexna ali je u biti jako jednostavna i brzo zakljuca metu medjutim mana je da je iam previse na "ekranu" i da je zapravo namjenjna za 223 i 308 i profesionalnu upotrebu a ne cisti lov. najdonja je jos brza i jednostavnija od one u sredini. Moj izbor ej vjerovatno izvan normalne logike evropskih lovaca ali ja sam probao i meni se svidja i sto je najvaznije radi.
Goran:
Kahles koncanica.
Ova koncanica kao i neke od ovih gore su namjenjene za sirokokutne optike s kojiam se namjerava gadjati na blizu ali i na dalje pa imaju proviziju pomaka za takve prilike a namjenjene su uglavnom za 308W. Lovacka preciznost zadovoljavajuca.
Bodul:
Gorane, ti zaboravljaš da živiš u nekom drugom svijetu happi.
Goran:
U pravu si! Nekad je puno bolje da sutim. zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju