Optike i nosači > Optike
kupovina optike iz usa
KOBI:
Steta sto vas tako deru al ima i boljih opcija.
Ja sam npr kupio Leupolda preko naseg kolege sa ovog foruma Huntera,uredno mu poslao pare western unionom u USA,on kupio i poslao optiku do ZG do mog prijatelja a ovaj donio meni u BiH.Ja pre pre zadovoljan,i svojim izborom optike i saradnjom sa Hunterom.Nikakve carine,ama bas nikakvih dodatnih troskova nije bilo osim onoga dog. iznosa.
To je bilo prije 2 godine a sada kolega Hunter ima opciju da mu se plati Pay Palom,tako da nema vise toga dadatnog troska slanja novca Western Unionom.
Tada je ta optika kostala 300 dolara tamo,ja sam njemu poslao 410 eura i optika mi stigla.Znaci on u taj novac preuzima i postarinu,izvoznu dozvolu,svoju uslugu i sve ostalo.
Koga zanima da prodje povoljno nek mu se slobodno javi,nece pozalit. teaa
lucky:
--- Citat: moreno40 - 09. 03. 2012. 09:03:09 ---Kolega Lucky i još pored svega što si prošao, za slučaj da na optici nešto crkne u Hr nemaš nikakvu garanciju na nju. paci
--- Kraj citata ---
Ima onaj obrazac koji se popuni i vrati se Leupoldu, to je kao evidencija tko je vlasnik optike te navodno vlasnik ostvaruje pravo na garanciju.....?
lucky:
--- Citat: KOBI - 09. 03. 2012. 10:12:41 ---Steta sto vas tako deru al ima i boljih opcija.
Ja sam npr kupio Leupolda preko naseg kolege sa ovog foruma Huntera,uredno mu poslao pare western unionom u USA,on kupio i poslao optiku do ZG do mog prijatelja a ovaj donio meni u BiH.Ja pre pre zadovoljan,i svojim izborom optike i saradnjom sa Hunterom.Nikakve carine,ama bas nikakvih dodatnih troskova nije bilo osim onoga dog. iznosa.
To je bilo prije 2 godine a sada kolega Hunter ima opciju da mu se plati Pay Palom,tako da nema vise toga dadatnog troska slanja novca Western Unionom.
Tada je ta optika kostala 300 dolara tamo,ja sam njemu poslao 410 eura i optika mi stigla.Znaci on u taj novac preuzima i postarinu,izvoznu dozvolu,svoju uslugu i sve ostalo.
Koga zanima da prodje povoljno nek mu se slobodno javi,nece pozalit. teaa
--- Kraj citata ---
Znaš onu "šta je bilo prije jaje ili kokoš" a ovaj odgovara "prije je bilo svega"...
To što je bilo prije dvije godine, izgleda da neće lako biti opet, i ja sam imao informacije od kolega da su nabavljali optike, nisu plaćali carinu ili su plaćali nešto zanemarivo ali izgleda da je prošlo to vrijeme, državi treba lova dois zagi
KOBI:
Ima nacina,ima i dobrih ljudi koji rado izadju u susret i pomognu.Meni je prijatelj onako od sebe spakovao paket iz Cabelasa i poslao,mislio sam da se sali al nakon 20 dana dodje postar i nosi ovecu kutiju.Unutra optika,odjeca,rukavice,kapa,vabilica i jos nekih sitnica.O dodatnim troskovima ni rijeci.
Donosim dosta opreme za svoje potrebe iz EU,iako letim i presjedam i do 2-3 puta pa prelazim i preko drzavne kopnene granice nikad mi nisu pravili probleme jer zna se kad neko sverca i preprodaje.Ja u prtljagu uvijek ubacim par svojih slika iz lova zajedno sa optikom,lampama i svime sto nosim,pa u slucaju necega kad to vide logicno da nosim sebi.
Nasi trgovci nas sustavno pljackaju,pa zbog toga gotovo svu opremu osim oruzja i municije kupujem vani,i tako cu radit sve dok se nesto ne promjeni kod nas.Ako me bude nekad zakacilo da i platim nesto neplanski nema veze,opet sam u velikom plusu.
grga81:
Znaci kolege treba nac nekog vani i da posalje obican paket i nema poreza carine i ostalog
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju