Optike i nosači > Optike

LEUPOLD optike

<< < (31/164) > >>

nazime:
Neka se raspita kakva je procedura slanja optike iz USA, i ako može poslati, neka je zapakira u neku staru kutiju i napiše da je gift. Račun i garanciju neka pošalje u pismu. Trebalo bi proć bez carine i poreza. Ako se optika smije slati.

nazime:
S&L me preduhitrio za 29 sekundi.  lizi

KOBI:
Pogledajte samo ove nevjerovatne cijene  uf
http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/SportingGoods_Hunting--Optics_10151_-1_10001_navbar_page9_N_425001000_425000000_425001000_false_25___11

Prijatelj (lovac) mi rece da zivi 5 min od te prodavnice i da je sve stvarno bagatela a kvalitetno.
Platio bih ja i carinu ako bih bio siguran da ce mi stici al se bojim da ce to oduzeti  :P
Razmislit cu isplati li se riskirat.

Schultz and Larsen:
Nece ti oduzeti. Sve dodje od ozbiljnih dilera. Nikad nisam imao neugodnosti. Platim dazbine sto treba i svi zadovoljni. A cijene su smijesne nekad.

Goran:
Nabavio sam nekoliko stvari tako iz USA i nikad nisam imao problema ali u zadnje  vrijeme neke stvari i oprema su podlijegle novim zakonima i restrikcijama izvoza pa treba pazljivo pogledati. Neke od stvari sto sam htio kupiti nisu se mogle slati van USA pa provjeri prije slanja. Inace radi kao sto si ti kolege vec rekle sa fakturom ( invoice) u paketu i razlogom ( poklon- gift) ima vece sanse prolaza bez problema. Kod mene ako je ispod granice nema problema niti carine a ako je preko GST/ VAT/ PDV 10% platis sta moras. Internet prodavaci ce ti reci ako ne mogu izvoziti. Neki proizvodi ne mogu van zemlje da se ne osteti distributer u tvojoj zemlji i proizvodjac samo dozvoljava prodaju u USA a ne i izvoz dalje. Neke to ne brine ali da li su tvoj izbor? Garancija moze biti problem. Najbolje da ti prijatelj donose ako je moguce. Niko ti nece oduzeti tvoju robu samo mozes platiti mali iznos. Cijene u USA su odlicne zadnjih nekoliko mjeseci zbog slabe prodaje.
Jedno upozorenje: U zadnjih nekoliko mjeseci su se poceli pojavljivati lazni Leupold proizvodi iz Kine pa treba obratiti paznju. Cak i neki koji imaju specifikacije koje Leupold nikad nije napravio.
Slicne stete su pretrpili i Bushnell i Tasco ( mada se neki njihovi modeli prave u Kini) a i lose ime koje proizilazi iz takvih operacija i prodaja po buvljacima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju