Optike i nosači > Optike

LEUPOLD optike

<< < (125/164) > >>

Lazar:
Gluposti , sjedni na ceku sa jednim benderom i kad mislis sic sa ceke jer vise  nista nevidis pogledaj kroz ovog zaisa , manite se tih filozofiranja sa mjerenjima ,

Lazar:
Post vecinom lovim srne i ds  ,a  ds kodmene izlaze samo nocu a i dobar srnjak ce kodmene izac vecinom u zoru ili vece na granici vidljivog  tako da prioritet optici dajem samo tome, neko lovi u drugacijim uslovima i ima druge kriterije pri odabiru,  bender i kahles su  po mehanickim karakteristikama mozda klasa za sebe,  ja i leupolda smatram vrlo cvrstom optikom, pri odabiru optike me najmanje interesuje vidno polje osim ako je za pogon i cistoca na rubu,  ali ko sto rekoh svako lovi u drugim uvjetima i ima drugacije potrebe,  ako izostavimo ovo sa propustljivosti svjetla i ako lovimo samo po danu ili zimidok je pun mjesec tu je konkurencija ogromna i licno u tom segmentu nebi dao nikad vise 300_400€ za optiku

enigma:
 Doživljaj optike može biti i subjektivan naročito kod daltonista(u koje spadam i ja)postoje daltonisti koji slabije vide crveni ili zeleni spektar ili totalni daltonisti.Ja imam problema sa zelenim spektrom boja i kad sam gledam kroz Tasco World 6x40 iz kraj 80-tih koji sam imao na malokalibarki sa nekim plavkastim premazima i novu Meoptu meopro 4-12x50 koju sam imao  na karabinu sa zelenkastim premzima  da ga j..beš bolje u sumrak vidim kroz Tasco nisam sam sebi vjerovao al je jednostavno tak paci.
A kum koji nema problema sa bojama kaže da je  meopta 5x bolja od tasca!

Nosler:
Ma hoce staro cudo jos da radi svoj posao! d4 Sad ce malo na ove sitne zivotinjice i srnjaka. d4

Kizzo06:

--- Citat: Lazar - 26. 04. 2014. 14:17:45 ---Gluposti , sjedni na ceku sa jednim benderom i kad mislis sic sa ceke jer vise  nista nevidis pogledaj kroz ovog zaisa , manite se tih filozofiranja sa mjerenjima ,

--- Kraj citata ---

nemoj odma da se ljutiš....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju