Optike i nosači > Optike
LEUPOLD optike
Neno:
--- Citat: Marko2Marko - 15. 11. 2021. 09:13:15 ---
--- Citat: Acido - 12. 11. 2021. 11:32:30 ---ima li tko možda leopold vx5-hd 3-15x44 i kakva su iskustva??
--- Kraj citata ---
vjerovatno vrlo dobar, ali još uvjek je to leupold, koji može imati greške koje su za japanske optike nezamislijve zbog puno boljeg QC. ali na koncu leupold u europi je vrlo skup, tako da je uvjek u drugome planu, iako ima vrlo interesantne modele...
imho
--- Kraj citata ---
Da Leupold nije loša optika ali kad je u cjenovnom rangu Meopte nema tu šta tražiti.
Nekad su cijene bile drastićno razlićite u USA I EU, ja sam uzeo VXR-a kada je izašao prije 10-ak godina I platio ga u USA ispod 3000 kn, što je tada bilo malo više od pola cijene u EU a da ne govorim da je pristojan meostar košta preko 5000 u RH
Marko2Marko:
--- Citat: pepi3 - 15. 11. 2021. 09:34:39 ---
--- Citat: Acido - 12. 11. 2021. 11:32:30 ---ima li tko možda leopold vx5-hd 3-15x44 i kakva su iskustva??
--- Kraj citata ---
vjerovatno vrlo dobar, ali još uvjek je to leupold, koji može imati greške koje su za japanske optike nezamislijve zbog puno boljeg QC. ali na koncu leupold u europi je vrlo skup, tako da je uvjek u drugome planu, iako ima vrlo interesantne modele...
imho
--- Kraj citata ---
Koje japanske za lov bi stavili u prvi plan ? Je li ista preciznost i kvaliteta i za kooperante kao Delta , Zeiss v4 ,Steiner..
--- Kraj citata ---
po mome mišlenju dobiješ najviše optike kot delte optical titanium HD za okolo 800€ (imaš i druge marke koji so japanci, vjerovatno od isteg OEM proizvođača i skoro jednaki modeli ali za drugo ime (vixen...)), a kod najbolje meopte najviše optike okolo 1500€. ali tu okolo imaš i druge dobre europske marke puput zeissa v6, leica, kahles, možda swarovski koji modeli...
pepi3:
--- Citat: Marko2Marko - 15. 11. 2021. 12:36:35 ---
--- Citat: pepi3 - 15. 11. 2021. 09:34:39 ---
--- Kraj citata ---
imho
--- Kraj citata ---
Koje japanske za lov bi stavili u prvi plan ? Je li ista preciznost i kvaliteta i za kooperante kao Delta , Zeiss v4 ,Steiner..
--- Kraj citata ---
po mome mišlenju dobiješ najviše optike kot delte optical titanium HD za okolo 800€ (imaš i druge marke koji so japanci, vjerovatno od isteg OEM proizvođača i skoro jednaki modeli ali za drugo ime (vixen...)), a kod najbolje meopte najviše optike okolo 1500€. ali tu okolo imaš i druge dobre europske marke puput zeissa v6, leica, kahles, možda swarovski koji modeli...
--- Kraj citata ---
Ok ,hvala. Moze li Delta HD u rang sa R1 ili R2?
Traper.:
Nece moci ove noci hao
perop:
--- Citat: Neno - 15. 11. 2021. 10:25:26 ---
Da Leupold nije loša optika ali kad je u cjenovnom rangu Meopte nema tu šta tražiti.
--- Kraj citata ---
teaa
Meoptu smatram kvalitetnom i pouzdanom optikom. Ipak Meoptina optika po meni osobno nema nikakve prednosti pred Leupoldovom optikom u bilo kojem smislu vezanom uz kvalitetu optičkog ciljnika i njegovu uporabu u lovu. Ako je cijena i modeli povećanje isti ili slični uvijek prije bi se odlučio na kupovinu Leupolda nego Meopte. Ne znači da sam u pravu ali ja bih tako uradio. Npr uspoređujmo Leupold VX6 HD ill i Meoptu MeoStar R2 Druga je stvar što je Leupold u Europi skup ili preskup. Trebalo bi ga kupiti u USA. Mislim da danas u omjeru kvalitete i cijene najviše nudi Vortex-ova optika.
zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju