Optike i nosači > Optike
MEOPTA ILI ZEISS
ZEUS:
nisam imao priliku isprobati. ima li velike razlike?
d7
Neno:
Pitanje je bilo za Macka, ne znam da li je stvarno imao prilike u sumrak usporediti te dvije optike ili je ovo po sistemu bolje Kia Magentis nego Mercedes A classe.
Macak:
Nisam kolego Neno, ali sam citao test u jednom njemackom casopisu o Duralyt. Opika dosta dobra za lov po danu, odlicna slika, ali u sumrak zaostaje. Imam sam Zeissa, kvalitetniju optiku, zato kad bi morao birati izmedju te dve jeftinije, odlucio bi se za Meoptu, koja puno vise nudi od Duralyta za iste novce.
Neno:
--- Citat: Macak - 11. 10. 2010. 15:20:57 ---Nisam kolego Neno, ali sam citao test u jednom njemackom casopisu o Duralyt. Opika dosta dobra za lov po danu, odlicna slika, ali u sumrak zaostaje. Imam sam Zeissa, kvalitetniju optiku, zato kad bi morao birati izmedju te dve jeftinije, odlucio bi se za Meoptu, koja puno vise nudi od Duralyta za iste novce.
--- Kraj citata ---
Ebiga majstore ja se nadao da si ti to provao makar po mom labaratorijskom testu (suhozid na udaljenosti od 50-ak metara i gledaš u sumrak koliko se razaznaje kamenje ;D) jer je kod mene Meopta Aretmis 2000 po ovom popušila od Leupolda III, a Leupold je lošiji od Zeissa iz 1985 pogotovo kod razaznavanja končanice, svi su bili s objektivom 40-42.
Sad čekam Duralyta X50 da ga ukrstim s daivaryem X50 starim dvadesetak godina da vidim hoče li na moj karabin ili ne.
Dosta puta sam se uvjerio da su recenzije u novinama pisane s ružičastim naočalama na nosu ;D
krilaš:
Ako uzmemo u obzir da je i Meopta na neki nacin Zeiss odnosno da je zeiss umesao prste u Meoptu onda ne ma neke razlike izmedju Duralyt Zeissa i Meopte .
Ja bi se odlucio za Meotu jer se vec nekoliko godina gura u red dobre pouzdane i skupe Optike, a Duralyt je jeftini model Zeissa prilagaoden lovcima pliceg dzepa i treba se dokazati i ne bih smeo da ga preporucim bilo kome jer je suvise nov na trzistu i nije se jos dokazao.
Osi imena sve ostalo je velika nepoznanica.
Pozdrav Goran
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju