Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
draganco:
Od pre 6 meseci posedujem Meoptu-Artemis 2000 3-9x42. Prezadovoljan sam.
Optika lezi na nosacima od Leopolda QR. Kakva su vasa iskustva sa ovim modelom i dali ga neko poseduječ
Dobra cob.
Huntercro:
ja ciljam sa oba oka i to mi je došlo samo od sebe neznam kako. Uvijek ciljam s oba i kod golubova i karabina i pištolja. I odlično mi to ide. Kako je netko tako je najbolje.
fazan:
Pa Bog nam je i dao dva oka da se uvijek služimo s njima.Naravno kod streljaštva i lova treba se od samog početka priučavati na gledanje s oba oka radi vidnog kuta i brzine reakcije ,no kad se to svlada onda nema problema na optičkom nišanu to koristiti.
Max011:
Sad mi padoše predavanja sa faksa na pamet. To što mi imamo sa oba oka zove se stereoskopski vid koje ima preklapanja do neki 70ak procenata. Tj vidno polje oba oka je preklopljeno u središnjem delu i u tom opsegu imamo trodimenzionalnu sliku visina,dubina,širina. Svi oni koji su ,,čitali,, avio foto snimke,radili sa stereoskopom ili bili u 3D kinu znaju o čemu govorim! ;)Takodje predpostavljam da večina zna za problem vodečeg oka tj odskoka slike kojeg lako možete proveriti tako što čete palac jedne ruke ispružiti na sredini vidnog polja u visini nosa. To uradite sa otvorena oba oka sad zatvorite jedao pa drugo a palac koji niste pomerali imače vizuelni skok od par santimetara levo i desno...što sam ovo napisao pojma nemam :) :) :) možda nekom zatreba ;)
Lazar:
--- Citat: Max011 - 25. 10. 2007. 14:54:38 ---Sad mi padoše predavanja sa faksa na pamet. To što mi imamo sa oba oka zove se stereoskopski vid koje ima preklapanja do neki 70ak procenata. Tj vidno polje oba oka je preklopljeno u središnjem delu i u tom opsegu imamo trodimenzionalnu sliku visina,dubina,širina. Svi oni koji su ,,čitali,, avio foto snimke,radili sa stereoskopom ili bili u 3D kinu znaju o čemu govorim! ;)Takodje predpostavljam da večina zna za problem vodečeg oka tj odskoka slike kojeg lako možete proveriti tako što čete palac jedne ruke ispružiti na sredini vidnog polja u visini nosa. To uradite sa otvorena oba oka sad zatvorite jedao pa drugo a palac koji niste pomerali imače vizuelni skok od par santimetara levo i desno...što sam ovo napisao pojma nemam :) :) :) možda nekom zatreba ;)
--- Kraj citata ---
vodece oko je vrlo vazno za pucanje sa sacmon,kad nesto nanisanis sa oba otvorena oka pa pa prvo zatvoris desno pa onda lijevo kod jednog se cilj ne pomice a kod jednog da ovo kod kojeg se ne pomice
je vodece oko ,zbog toga se mnogo i promasuje jer vecina misli ako sam desnjak i desno oko je vodece,
onda preurediti kundak i rezultati su :o
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju