Optike i nosači > Optike

MEOPTA optike

<< < (32/193) > >>

najlovac:
Sirovo staklo se uzima od ceha i onda svaka kuca koja od njih uzima ga dodatno obradjuje!

ivo samoborec:
Bok lovci...ja imam Artemis 3100...te ovu sa alu tubusom R1......56 objektiv...nemam problema kod doceka svinja.Dobro se vidi pri smanjenoj vidljivosti.Skoro ne vidim razlike sa Swarovskim a cijenaje drasticna.......Koliko sam cuo a nije mi jos nitko tocno potvrdio da Cesi uzimaju lece od Zeissa.......cuo no ne tvrdim....pozdrav forumasima

Kaligula:
Swarovski,Kahles,Schmidt&Bender,IOR Valdada,Zeiss,Meopta ...
Svi uzimaju sirovo staklo iz iste tvrtke u sirovom stanju i onda ih obrađuju i stavljaju svoje premaze,koji su specifični,od tvrtke do tvrtke.
Navodno je Meopta po tom pitanju povezana sa Zeissom,na način da za Zeiss odrade najveći dio posla,do završne faze,kada se stakla šalju u Zeiss na obradu onim Lotu Tec premazom.
Razlog ?
Kao i u svemu ostalom,90% tvrtki gleda kako smanjiti troškove i pojeftiniti proizvodnju,kako bi stekli što veču zaradu.
To što Meopta odrađuje dio posla za Zeiss,nije nikakva negativnost,dapaće.
Meopta radi kvalitetne optike za razumnu cijenu,i imaju dugu tradiciju.

najlovac:

--- Citat: Kaligula - 13. 12. 2009. 13:23:26 ---Swarovski,Kahles,Schmidt&Bender,IOR Valdada,Zeiss,Meopta ...
Svi uzimaju sirovo staklo iz iste tvrtke u sirovom stanju i onda ih obrađuju i stavljaju svoje premaze,koji su specifični,od tvrtke do tvrtke.
Navodno je Meopta po tom pitanju povezana sa Zeissom,na način da za Zeiss odrade najveći dio posla,do završne faze,kada se stakla šalju u Zeiss na obradu onim Lotu Tec premazom.
Razlog ?
Kao i u svemu ostalom,90% tvrtki gleda kako smanjiti troškove i pojeftiniti proizvodnju,kako bi stekli što veču zaradu.
/quote] Par godina sam radio u firmi koja je uvozila direktno iz ceske otike Meopte te zasigurno znam da je Swarovski koristio sirovo staklo(imao sam priliku razgovarati sa radnikom Swarovski optik te iz kontakta sa jednim od komercijalista Meopte) a za ostale nisam siguran.
--- Kraj citata ---

Lazar:

--- Citat: Kaligula - 13. 12. 2009. 13:23:26 ---Swarovski,Kahles,Schmidt&Bender,IOR Valdada,Zeiss,Meopta ...
Razlog ?

--- Kraj citata ---
tu si se malo zajebo ior koristi stakla od njemackog schotta  dr.i

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju