Optike i nosači > Optike

MEOPTA optike

<< < (77/193) > >>

HS-2000:
Kažu moji slavonci:"ne mjenjaj konja koji vuče" i ja imam takvu meoptu i dok mi služi i pokriva moje potrebe na želim je mjanjati...
Sretno kolega u potražnji za novom meoptom....
Pozdrav

Štef:
 E sad jedna priča u vezi Meopte...
  Prije malo manje od 5 godina kum i ja bili u Jakovlju u onoj trgovini Eurograd ili kak se već zove u Jakovlju. Gledamo dučan, sve ok , ima robe, novo , lijepo uređeno... sve 5 (osim renaulta 4) . ;D  Izabere on optiku za sebe, nosače i pita jel mogu oni to organizirat i smontirat. Kaže čovjek (srednjih godina) da može al ne može točno reći za koliko će biti gotovo. Ok, ode kum u auto po pušku, kupi još paket Bellota, plati optiku, nosaće i rad . Inaće ja već bio bjesan što se nije cjenkal da mu barem upucavanje i montiranje ne naplate ali...oderali ga ko zeca.  ;D  I nakon nekog vremena, ne mogu reći koliko je prošlo, uzme kum pušku i ajmo mi to probat. Proba prvi metak - taman kak treba, proba drugi - malo lijevo ali ajde, može proći, proba treći  - nema ga u meti. Probam ja - jok, nema ga... naklikamo ga opet u metu, probamo i sve ok. Nakon par dana u lovu na srnjaka - nemreš vjerovat, mrtav srnjak trči i laje ! Ajd, možda i to moguće al kad i drugi ima isti sindrom ko i prvi onda već razmišljaš o epidemiji !  happi Uglavnom vračamo pušku, optiku i nosaće nazad  u trgovinu da nam malo pojasne ko tu koga zaje... Tamo sad u dućanu drugi čovjek, možda 20 godina ima (manje važno) , lagano nadrkan ali zato bahat. Kaže kum za problem a ovaj odmah pita tko je to slagal na pušku, kaže kum nemam pojma, netko od vaših tu. Kaže "mali" a s kim ste to vi tu dogovarali?- veli ovaj moj, nemam pojma, bio prije mjesec dana tu neki stariji čovjek - valjda gazda. Kad mali ko iz topa - "Ja sam gazda i sa mnom se sve dogovara" !!! E kad mi krv konačno udarila u glavu, popizdio sam i da sve skratim , dogovorimo sa "gazdom" da promjeni nosaće jer su ovo "... glupi talijanski shwenk nosaći..." a on će ugradit ove prave, koji valjaju. Uglavnom promjenili su (valjda jesu a možda i nisu) nosaće i ponovno upucali i ponovno nije bilo dobro!!! Al to smo saznali tek nakon ponovnog lova!!! >:( Nakon toga odnio je pušku drugom puškaru koji je to doveo sve u red i od onda do sad (skoro 5 godina prošlo) nikakvog problema , ni upucavanja ni ničeg. E to je sad prva epizoda Meopte au sljedećem postu će biti Meopta 2 sam da si nešto popijem.   zagi

Miro:
Kolko ja znam pušku, optiku, kuma, i ovog drugog hmmmmmmmmmmmmmm - da sad je za promašaje kriv ovaj kaj je to motiral hao hao hao zagi

Miro:
preskočil sam n hao hao zagi

Štef:
 Meopta 2 :

Ovu zimu kaže kum ajd pogledaj malo kroz optiku... gledam, nišanim, sve ok...  Gledam ga s upitnikom iznad glave a kaže on - ajd pogledaj malo sa strane  - u optici se vidi ko da je lagana sumaglica. Ma reko nema frke, garancija 10 godina  - reko nam "gazda " iz Jakovlja - budemo reklamirali. Pošto imam ja malo više vremena nek on preuzeo ja akciju reklamacije na sebe. Bio sam u Jakovlju, trgovina zatvorena - nula bodova a nekak mi bilo i drago što se ne moram razgovarat sa "gazdom". Jedan dan dam si truda i da vidim tko je ovlašteni uvoznik za RH. Kaže Internet da je Trgovina Lovac: Zovem ja u Teslinu i javi se čovjek, ja mu ispričam priću kaj se dogodilo sa optikom a on kaže da nisu baš imali reklamacije na Meoptu. Reko OK al ova je u kvaru pa bi je reklamiral. Imam račun, ovjeren, imam onaj kartončić iz tvornice što dodje o autentičnosti proizvoda, imam kutiju - ma imam sve. Kaže čovjek opet da nisu imali reklamacije na Meoptu !!?? E sad ja opet lagano nadrkan ponavljam istu priću i nedam se skinut sa telefona i hoću da mi kaže neku suvislu informaciju. Kaže on da je ovlašteni serviser za Meoptu firma Etran i da pitam njih. Kažem ja njemu - jel  to ok ak ja njima kažem da me je on poslao i da je optika pod garancijom i da sve troškove snosi Trgovina Lovac. E odmah je rekao da to ne dolazi u obzir i da on prvo mora provjerit sa upravom o priznavanju garancije. Tak ja odustanem od daljnje diskusije sa njim i idem nazvat Etran, javila se gospođa, ponavljam ja svoju priču a kaže gospođa da tko je meni rekao da je garancija 10 godina. Pa , rekao mi "gazda" iz Jakovlja al ne kužim u čem je kvaka pa piše tak i na onom tvorničkom kartončiću koji je kum dobio sa optikom. Kaže gospođa da točno da piše ali da ta garancija vrijedi za Češku i za SAD. Kaže ona meni da po Zakonu (neznam kojem, valjda o zaštiti potrošaća) garancija za optike Meopta u Republici Hrvatskoj vrijedi DVIJE   godine !!!  >:( >:( >:( I da ništa od garancije al da će me spojit sa kolegom. Spoji me gospođa sa kolegom i ponovno ja ispričam po enti put istu priču i čovjek akže donesite, vidjet ću što mogu napravit ali je optika van garancije. A što sad, nema druge nego nosi jer mi kaže čovjek da su oni ovlašteni serviser Meopte i da ugrađuju originalne dijelove i da može nabavit sve što se tiće Meopte za potrebe popravka i servisiranja. Dodao je da kad donesem da će točno znat jel  može to progurat pod garanciju. Nakon 10-ak dana odlazim u Etran, pronalazim čovjeka, predstavim se i kažem da smo razgovarali... Kaže on da je kontaktirao tvornicu i da su mu odobrili reklamaciju i da će to biti popravljeno na Meoptin trošak. Inaće popravak bi koštao oko 400,00 kuna (oko 55 €). To i nije neki novac ali pitam ja Vas tko tu kome nabija rogove i tko radi iz koga budalu. Meoptine optike su dobre, kvalitetne, svi ih hvalimo i pričamo o garancijama ali nisu baš jeftine. Nakon ovog više nisam baš siguran u te trgovačke priče i podvale. Baš me interesira što bi bilo da netko donese optiku koja je stara 15 godina i prodana je pod tvorničkom garancijom od 30 godina? Tko bi to popravio i tko bi priznao garanciju? Inaće, moram reći da su dečki u Etranu bez puno filozofije preuzeli optiku, pogledali i bez onih uobičajnih Hrvatskih izmotavanja (tipa, nosili ste je po kiši, bile su niske temperature, pali ste sa njom, vidite da je ovdje ogrebana... )  rekli da će biti već drugi tjedan u funkciji !  ;D d4 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju