Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
danijel:
--- Citat: salic - 27. 01. 2016. 08:37:12 ---O ukusima nećemo... Meni osobno pašu te dodatne crtice. Nego zanima me kako se vidi kada je iluminacija ugašena, da ne kažem kada ode baterija???
--- Kraj citata ---
pa vidi se,za stojeću metu vrlo ok,za pokretnu i na brzinu baš i ne sjajno.
baterije su 5 kom 60 kn. Jedna je uvijek u džepu za svaki slučaj.
Goran:
Imao sam ovakvu koncanicu na nocnom nisanu gen2+ i meni je pasao za nocni rad no ipak je bolji za stojecu nego trcecu metu radi brzog pomaka i pokrivanja preticanja.Samo tocka od 2- 4 MOA je sasvim dovoljna ali ni ovako nije lose jer dadne osjecaj/ indikaciju ravnine optike. Meopta zna sta radi. Ove godine imaju nekoliko lijepih proizvoda.
dreger:
Kolege jel ima neko iskustva sa optikom Meopta Artemis 2001, 3-12x50 sa iluminacijom,kakvi su utisci ,vrlline i mane ako ima,kakva je u sumrak i po svim vremenskim (ne)uslovima?jel bi bila dobra za ceku i lov predatora?
zhrvoje:
Odlicna je za ceku i sumrak, dobra i za pirs, jedino je mana tezina jer ima celicni tubus.
Koncanica je u prvom fokalnom planu i povecava se kako povecavas zum. To je malo nezgodno kad treba pucati na lisicu na 200+ metara ali i to se uspije :).
Tocka je isto u prvom fokalnom planu, iluminacija je odlicna i fino se moze postelati onako kako tebi pase.
Mana joj je tunelski efekt na povecanju manjem od 4.
Takodjer klikovi znaju biti manji ili veci od 1 cm (kako je deklarirano) ali to je mana i puno skupljih optika.
Kad se jednom upuca izdrzala bi vjerujem i trzaj tenka :)
Imam je zadnjih 5-6 godina i moja preporuka...
dreger:
Hvala Hrvoje,moja greska nisam dobro napisao treba artemis 2100 a ne 2001 jel tako?
Mislis nezgodno je to sa koncanicom kad se i ona podebljava na vecim uvecanjima 10-12x a kako izgleda npr.od 5-9x jel onda se moze pucati lisica preko 200m.
Jel to znaci da se i tacka povecava kao i koncanica posto je u 1 fokalnom planu?
Kako se pokazala po snegu,magli ,kisi debelom minusu itd?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju