Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
DejanG:
Koja je razlika na istom uvećanju izmedju fiksne optike Meostar R1 7x56 i varijabilne Meostar R1 3-12x56 ( na uvećanju 7x ) ??? zagi
Trazman:
--- Citat: DejanG - 14. 03. 2016. 08:15:05 ---Koja je razlika na istom uvećanju izmedju fiksne optike Meostar R1 7x56 i varijabilne Meostar R1 3-12x56 ( na uvećanju 7x ) ??? zagi
--- Kraj citata ---
Največi propust svjtline ima 7x56 fiksni. Variabilni i na istom povečanju ne može imati isti propust jer ima unutro veči broj stakla... Razlika je mala ali je ima...
Neno:
Nešto bolja propusnost svijetla i šire vidno polje su na strani fiksnog povećanja
Kale1204:
Planiram uskoro menjati optiku,i za moj nacin lova a i finansiski bi najvise odgovarao 7x50(56).
Nasao sam tu optiku,po povoljnoj ceni ali sa koncanicom 1,pa me zanima upotrebljivost iste u lovu predatora cekanjem i za srnecu divljac, linije su relativno debele (pokrivaju 20cm na 100m).
Nemam nikavog iskustva sa tom koncanicom,svaka pomoc je dobrodosla.
Isla bi na 243 win,daljine pucanja,recimo od 50 do 250 metara.
Schultz and Larsen:
Linija je debela, ali kakav je vrh? Koja je marka?
Ako je vrh spicast, sa tim se kolga da dobro " ubost"...mislim nanisanit i pogoditi kao i sa nekom drugom koncanicom.
Prije dolska koncanica sa iluminacijom na trziste, takva je koncanica bila jako mnogo rasprostranjena u zemljama koje su naginjale na "germaniju" sto se tice nacina lova i obicaja, za docek svinja npr. jako dobro naravno ako je optika od kvalitetnog proizvodjaca. zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju