Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
ivo samoborec:
je......imas pravo bas je glupost ili ga pogoditi po kicmi ili po crijevima ili mu slomiti nogu a za one koji su malo vjestiji pucaju u glavu znaci pogodak u donji dio nilice...nosi sus cak i prezivi a muci se........objasni mi malo jer nisam u tome bas neki tata mata......
Traper.:
Sa svakim univerzalnim kalibrima do 200m pad je neznacajan cc -5-6cm kad je puska upucana na +4,+5. Sa magnumima to je do 250m. Ne treba ti razmislajnje,cela koncentracija je na dobar pogodak.A mislim i da su daljine lova tu negde.A vecinom slucajeva da ne kazem 99% do 100m. Tako da to je modni trend za kojim se pale lovci i kad okuse, isprobaju love neko vreme i shvate da je to slL bespotrebno sr...., da bi proizvodzaci mogli nonstop da poskupluju svoje proizvode. Ovde ne govorimo o long range pucanju i tureti na te vrste optike,nego samo o lovnim.
springo:
Drobiš gluposti. Ovo što je Ivo nabavio nije ni namijenjeno za long range, nego isključivo za lov.
3-18x50 ima vrijednost klika 0.5cm na 100, uz max broj klikova 50 ako se ne varam.
Ivo ne puca magnum kalibre (osim ako nešto u međuvremenu nije nabavio) i nek mu primjerice na 280m izađe lisica, pa tko joj nebi odolio? A još ako zavrti cca. 25 klikova (što je na 280m 35cm) i pogodi je?
Ako već misliš da je bespotrebno sranje, onda je vjerojatno i glupost imati optiku s povećanjem većim od 4x ili što će ti uopće optika ako u 99% slučajeva pucaš do 100m?
Traper.:
E moj springo, nek ti bude kako zelis.
robert.limeni:
Kolege, dilema dr.i Meostar r1 3-12x56 rd ili Conquest Zeiss?? Može i koja preporuka u tom cijenovnom rangu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju