Optike i nosači > Optike
NIKON optike
Kaligula:
Lazare,ti si prvi puta da čujem da netko žali što nema ZEISSA a ima Schmidt & Bendera.
Imao sam priliku u sumrak isprobati podosta optika,a najbolju vidljivost su mi pružili upravo Schmidt & Bender i KAHLES. ZEISS i Swarovski su za nijansu slabiji u tome,a ovi ostali za klasu slabiji.
Čast Bushnelu,on je 5 klasa slabiji. rol
Meni je opčenito pri izboru optike cijena na zadnjem mjestu a performanse i pouzdanost na prvom,što je očiti razlog mog izbora KAHLESA kao No.1 a Schmidt & Bendera kao No.2 , makar znam da sam na ovom forumu u neprimjetnoj manjini.
Kako god,svatko bira po nekim svojim mjerilima,i ne želim svoje mišljenje nametati.
Nosler:
I kakve to ima veze sa Nikonom? z14
Svak ima svoje favorite..... z10
Schultz and Larsen:
--- Citat: Nosler - 03. 05. 2009. 21:59:25 ---I kakve to ima veze sa Nikonom? z14
Svak ima svoje favorite..... z10
--- Kraj citata ---
hao hao hao
Zeissu kvaliteta nije pala, naprotiv, svijet ide naprijed. Posebno ova firma, koja razvija tehnologiju.
A Kaligula, ljudsko oko ne moze da vidi razliku izmedju Zeissa, S&B, Swarovskog itd. To se sve mijeri spravama koje nadmasuju ljudsko oko. Bas zbog realnih poena i cifri u ozbiljnim testovima.
A Kahles se ne prodaje kod mene. Niko ga nece. On jeste dobar... ali.....? Strelci i lovci kupuju ove druge.
dean:
Opet se pričaju priče a nitko sa pravim iskustvom o Nikonu... Ja sam jučer bio u šumi i nosio svoj dvogled po kiši koja je trajala 2 sata. Nakon toga sam ga samo bubunuo u Nivu, makar ne zaslužuje takav tretman, da ga malo testiram, opteretim... I pošto je to po tko zna koji puta da mi je Nikon (kako dvogled tako i optika na pušci) u svakakvim uvjetima vani i ja se namjerno ne brinem o njemu. Koristim ih već par godina i to sam godišnje barem 50 dana u šumi, za mene je Nikon za 5! Znači, namjerno ga ne pazim i mazim, a i dalje radi besprijekorno...
Demonstracije radi jednom sam prilikom dvogled bacio u blato!!! Neki klinac čiji tata ima para mi je objašnjavao da je neki tamo Zeis super optika. A ja uzmem svoj Nikon i u blato s njim usred šume, obrišem ga i ajmo dalje. Malom je vilica bila na poodu, uz moj komentar da ako on samo ogrebe svog Zeisa bude plakao nad njim. A koliko je Zeis bolji dvogled od Nikona i o tome se može, tj. ako je bolji, pitanje je da li je bolji koliko je skuplji!
Schultz and Larsen:
Jadan taj mali. Nema onda dovoljno love. A dobra prica.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju