Optike i nosači > Optike
NIKON optike
Antezg:
--- Citat: dean - 04. 05. 2009. 08:39:39 ---Opet se pričaju priče a nitko sa pravim iskustvom o Nikonu... Ja sam jučer bio u šumi i nosio svoj dvogled po kiši koja je trajala 2 sata. Nakon toga sam ga samo bubunuo u Nivu, makar ne zaslužuje takav tretman, da ga malo testiram, opteretim... I pošto je to po tko zna koji puta da mi je Nikon (kako dvogled tako i optika na pušci) u svakakvim uvjetima vani i ja se namjerno ne brinem o njemu. Koristim ih već par godina i to sam godišnje barem 50 dana u šumi, za mene je Nikon za 5! Znači, namjerno ga ne pazim i mazim, a i dalje radi besprijekorno...
Demonstracije radi jednom sam prilikom dvogled bacio u blato!!! Neki klinac čiji tata ima para mi je objašnjavao da je neki tamo Zeis super optika. A ja uzmem svoj Nikon i u blato s njim usred šume, obrišem ga i ajmo dalje. Malom je vilica bila na poodu, uz moj komentar da ako on samo ogrebe svog Zeisa bude plakao nad njim. A koliko je Zeis bolji dvogled od Nikona i o tome se može, tj. ako je bolji, pitanje je da li je bolji koliko je skuplji!
--- Kraj citata ---
Nemojmo ljudi sad bluditi- da Nikon pruža dosta za te pare je istina, ali dali je bolji dalekozor Zeiss,Swaro,Leica mislim da je o tome bespredmetno razgovarati. Pogledaj malo kroz jedan pa onda kroz Nikona,po mogućnosti u sumrak i sve će ti biti jasno ;). Druga stvar tko si što može priuštit, da imam love sigurno bi kupio jedan od tih dalekozora, a do tada me stari japanski Pentax služi ko i tebe Nikon. z10
dean:
Ima nekaj i u tome! d4 z10 Makar je meni Nikon dvogled i za po mraku super. S tim da ga sa skupljima nisam usporedio, ali ne mogu vjerovati da može biti puno bolje jer je ovo meni za 5!! Iznad svih očekivanja je, a od optičkog ciljnika sam više očekivao... Ali kaj sad... d6
skyangel:
Descha tvom Nikonu na pušci stvarno svaka čast! Hebena optika! Al dalekozor je onak, osrednji, nit vrit nit mimo. Ja na tvoj dalekozor niš nemrem vidjet normalno. Ne dopada mi se baš.
Neno:
Opet ste mi počeli uopčavat, Mercedes je i A klasa i S klasa ali ne voze baš isto.
Ima Nikona za 99 € i za 1400€ (High Grade Light model) na žalost ovog HGL nisam do sada imao prilike ukrstiti s starim Zeiss-om i Leupoldom pa da stvorim mišljenje, o ovim sport modelima za 700-tinjak kuna mislim ako nema bolje mogu proć.
magwin:
--- Citat: Neno - 05. 05. 2009. 13:29:27 ---Opet ste mi počeli uopčavat, Mercedes je i A klasa i S klasa ali ne voze baš isto.
Ima Nikona za 99 € i za 1400€ (High Grade Light model) na žalost ovog HGL nisam do sada imao prilike ukrstiti s starim Zeiss-om i Leupoldom pa da stvorim mišljenje, o ovim sport modelima za 700-tinjak kuna mislim ako nema bolje mogu proć.
--- Kraj citata ---
just
napokon nešto objektivno i realno! d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju