Optike i nosači > Optike
NIKON optike
canis:
"Ranger" verzija steinerovog dvogleda je bitno slabija i jeftinija od "Nighthunter" serije. Sa "Nihghthunter" serijom je vjerovatno drugačije jer sama cijena spomenutog je veća od "Ranger" serije za zamalo duplo. zagi
canis:
A garancije na proizvod su različite,koliko se sjećam na "Ranger" seriju daju deset godina garancije,a na "Nighthunter" seriju trideset godina.
radavac:
Pa tu i jeste problem 239 i 500€ d4 z10 bice bolje trazimo Swaru
canis:
Imam starog Swara 8x30 i još nisam našao pandana(klasa, godine) koji bi mu mogao parirati sa istim objektivima, okice nikad ne bole i fokusiranje je dječja igra.
Ima i dobrih,odličnih "rusa" koje sam probao, starije proizvodnje koji su sigurno bolji od Eschenbacha,Tasca novije proizvodnje, teaa a i Zeiss je napravio "mačka u vreći" sa povećanjem 7x42 proizvodnje od prije desetak godina. Probao ga i bilo je vidljivo da nešto ne štima. Koja je serija bila u pitanju nisam siguran,ali znam da potiče iz kuće Zeiss!
Iz kakvih renomiranih, uzdignutih do nebesa(sa pravom) firmi dolaze produkti nesmije se dogoditi da za podebelu cijenu koju plaćamo dobijemo "možda" odličnu robu.
A ako iz "manje vrijednih" pogona iziđe pokoja kvalitetna serija prihvaćam objeručke. sauf
Sreća da ipak puno lijepih stvari sa njemačkog govornog područja ipak funkcionira superiorno i pouzdano. zagi
mac421:
svi koje zanimaju Nikon optike i dalekozori, Fototeh Prisavlje3 10000 ZG tel 6196609
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju