Optike i nosači > Optike

optika da ili ne

<< < (3/5) > >>

Miro:
Puška je u većini slučajeva konstruirana da može funkcionirati i bez optike, lovac je konstruiran da može funkcionirati i bez puške (prije baruta), dakle optika je pomagalo koje nam omogućava lakši i točniji hitac. U današnje vrijeme postoje optike i puške za sve namjene, ali je teško sve to imati pa kombiniramo sa onim što imamo, a kupujemo ono za što mislimo da će nam biti od najveće koristi. Ima mnogo argumenata za i protiv, a moje mišljenje je da to najviše ovisi o osobnosti i odluci svakog lovca ponaosob. Moj odgovor na pitanje je - optika DA.

perop:

teaa
Za odstrel divljači pogotovo na bližim udaljenostima dobro upucanoj pušci optika nije potrebna. Bez optike se  može brže pucati. Lov s optikom je ipak jedna druga priča. Osobno puno više volim loviti s optikom. To je za mene jedan drugačiji i ljepši lovački doživljaj . Optika je nezaobilazna u mojim lovovima.
 z10

sile:

--- Citat: pepi2 - 01. 03. 2010. 21:42:41 ---Pred par dana gledao sam preko mehanickog nisana na S03 Mauzeru.Nisan ko nisan,ali na tom karabinu tak je slozen da sam si rekao -tko puca do 150 m netreba mu optika na ovo.
Inace redovito posjecujem streljanu gdje decki preko mehanickog nisana (optika ne dolazi u obzir) na 300m 2.serije po 30 metaka smjeste u krug od 30cm, a gro pogodaka je u puno uzem krugu.

--- Kraj citata ---
gdje je ta streljana ...ja bih isto volio vidjeti ta gađanja na 300 metara

Mali Matek:
vidio sam i ja
Streljana PAMPAS 18.07.2009. 54/55 hitaca u 100mm prvi je bio unutar 200mm... kalibar 6mmNORMA BR zrno diamond line

pepi2:

--- Citat: sile - 02. 03. 2010. 19:30:12 ---
--- Citat: pepi2 - 01. 03. 2010. 21:42:41 ---Pred par dana gledao sam preko mehanickog nisana na S03 Mauzeru.Nisan ko nisan,ali na tom karabinu tak je slozen da sam si rekao -tko puca do 150 m netreba mu optika na ovo.
Inace redovito posjecujem streljanu gdje decki preko mehanickog nisana (optika ne dolazi u obzir) na 300m 2.serije po 30 metaka smjeste u krug od 30cm, a gro pogodaka je u puno uzem krugu.

--- Kraj citata ---
gdje je ta streljana ...ja bih isto volio vidjeti ta gađanja na 300 metara

--- Kraj citata ---

Vec sam jednom kolegi odgovorio pa mogu i tebi, podrobnije ako zelis na pp, streljana nazalost nije u HR ,mozda sam trebao reci da se ne radi o lovackom vec o sportskom ili vojnickom oruzju ali to je tak svejedno puca se na 300m bez optike i vrlo,vrlo precizno za tu daljinu. Kalibri su 7x55 za sportsko ili 223rem za vojnicko oruzje.Mogli bi i neki drugi ali samo ako je fmj zrno zbog mete.
Bit moga posta je bila u tomu da se i dobrim lovackim karabinom uz malo vjezbe moze precizno gadjati bez optike , naravno na manjim daljinama-ali moze.Uskoro im se i ja pridruzujem sa jednim FAS 90 u 223 rem.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju