Optike i nosači > Optike
optika da ili ne
nitroexpress:
lovac bez optike je prilično ograničen šta se tiče pucanja u sumrak i na veće daljine! teaa
svakako valja imat optiku naročito za čeku, prigon je druga priča d1 z10
pepi2:
Pred par dana gledao sam preko mehanickog nisana na S03 Mauzeru.Nisan ko nisan,ali na tom karabinu tak je slozen da sam si rekao -tko puca do 150 m netreba mu optika na ovo.
Inace redovito posjecujem streljanu gdje decki preko mehanickog nisana (optika ne dolazi u obzir) na 300m 2.serije po 30 metaka smjeste u krug od 30cm, a gro pogodaka je u puno uzem krugu.
Nosler:
--- Citat: MEÐED - 01. 03. 2010. 15:48:35 ---ljepo objašnjen stav kolega!
dali ima ima optika bas sta se tice toga kad se puca u sumrak na svinje
koja moze bolje odrditi proporcije sama divljaci tj velicine= dali to tako nesto postoji a ja za to neznam?
--- Kraj citata ---
Skoro svaka optika iz Europe kod koje je koncanica tj. velicina koncanice promjenjiva kada se mijenja povecanje(da kazem prosto) ima u vecini slucajeva 70cm/100m od kraja bocnih koncanica(ako je tipa "1") ili izmedju debelih djelova koncanice (ako je broj "4")..da druge ne nabrajam.....sto je sasvim dovoljno da se "izmjeri" divljac ..sa malo maste naravno... d4
salic:
ona američka končanica 30-30 je baš tako napravljena. na 100 jardi 30 inča, na povećanju 4
mve:
Optika Da i koristim je za čekanje, piršanje itd.
Kombinacija štand-pogon kad je gusto ili kod kiše ili snijega - Bez
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju