Optike i nosači > Optike
optika do 1000 kuna
Kimboarap:
--- Citat: Marko1234 - 27. 12. 2015. 18:16:32 ---Ako nije preglupo pitanje, mislim da ne bi bilo loše reći nekoliko savjeta koju optiku uzeti do 1000 kuna za lovca koji tek ulazi u lovačke vode i koja će poslužiti za početak.
Recimo da se radi o karabinu CZ M70 8X57
hvala.
--- Kraj citata ---
Marko ako ovako nastavis prodaj oruzje i kupi bolji laptop da se mozes dopisivat i razmjenjivat msljenj( a misljenja su ti ka guzica, svatko je ima).... Tako da ostavi forum i u sumu pa ces do nekih zakljucaka doci i sam a to ti je puno vridnije nego tudja iskustva....
Neno:
Vidiš Vuk s motajice ima pozitivna iskustva bazirana na jednoj optici, onoj vlastitoj.
Ja s druge strane imam nemam pojma koliko svojih i bar još pet puta toliko optika od kolega, od onih od 300 kN s buvljaka do S&B koji vrijedi ko polovan auto.
S mojim prijedlogom samo sam te htio poštediti naj gore stvari koja ti se može dogoditi a to je poluispravna optika, jer kad je u bananu totalno to utvrdom s 3 metka, međutim kad otpucam pola kutije i sve ide u 5 kuna a onda me vlasnik zove nakon X dana da je fulao srnjaka na 50 metara i da je poslje probao pušku i da metka nema u papiru?
E onda počinje češkanje po glavi za kojim slijedi gubitak povjerenja u oružje a možda i u sebe, što je najveći gubitak i teško se nadoknađuje.
Laufer 223:
Neno apsolutno točno. Ne govorimo o antirefleksnoj zaštiti koja je nula već o izdržljivosti na šus. Dogodi se da se upuca i drži možda 10 metaka, možda kutiju, a onda krene i ide kud ona hoće. I onda počinje igra malog tigra. Frči optiku, frči montažu, probaj na mehanički, pa završiš u Etranu na servisu, a u servisu te malo čudno gledaju, gospon pa vi ste ozbiljan čovjek, a kupujete smeće....
Neno:
Laufer mene je slična zvizdarija natjerala da uzmem još jedne ringove od EAW-a od 25,4 uz 30 i prizmu koje imam.
Stavim upitnu optiku na svoj karabin i izbacim iz kombinacije pušku i montažu kao moguču grešku.
vuk sa motajice:
Neno ako si pomno procitao moj post u cjelosti vidio si da sam napisao da ako se ikako moze kupi kvalitetnija optika jer se to kupuje jednom i jednom placa a losa je najskuplja opcija uvijek ali sam i naveo nase a i svoje licne mogucnosti tada u to vrijeme i nemamo svi novaca i nismo svi istih mogucnosti, znam neko ce reci sta onda trazis u lovu a to je skup hobi i samo za one sa lovom. U redu i ta ima mjesta ali ja volim da svako ko voli lov lovi spram svojih mogucnosti i uziva u lovu. Po meni najbolja opcija mu je kakva polovna u ispravnom stanju optika tipa Zrak 6x42 ili nesto skuplje a polovno tipa Zeiss, Kahles 6x42 a samo treba traziti po oglasima a moze se kupiti sada i po Austriji, Njemackoj. Jeste ja imam jedan karabin i jednu optiku i za vise nemam potrebe a nagledao sam se i Zeissa, Swarowskog, Meopte, Kahlesa i jesu vrhunske optike ali ja svog trenutnog Leupolda VXR necu zadugo mjenjati i zadovoljava sve moje lovne potrebe. ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju