Optike i nosači > Optike

optika do 1000 kuna

<< < (4/12) > >>

Neno:
Radije se strpi i skupi  nekih 300€ , za te novce na egunu kupiš starog zeissa Z s fiksnim uvečanjem koji još vrijedi kašetu  norkonia a slika je ko da je upravo pala kiša pa punila bura  ;)

vuk sa motajice:
Kao mlad lovac pocetnik a para se nije bas imalo a nažalost ni danas nije ništa mnogo bolje bio sam prinudjen kako se bližio lov srndaća uzeti i montirati kakvu takvu optiku. Nisam imao ni nekog znanja i iskustva i ja sma na svoj zastavin karabin kupio i montirao jeftinu kinesku optiku Pro-lux 3-9x40 od 600 kuna i montažu kopiju švenka iz male privrede i ja i kolega odemo i upucamo to. Te sezone pala dva srndaća i to jedan u bronzi pa dvije svinje, lisica bez ponovnog upucavanja i korigovanja. Ja sretan jer sam za cca 1000 kuna kupio novu optiku i montažu i sve je to služilo i radilo nekih 4 godine jer sam tada već prikupio nekog znanja a i skupilo se malo gotovine pa sam zamjenuo i montažu i optiku. Ali ovu optiku sam prodao jednom kolegi i njega i dan danas služi i nema problema sa njome. Šta hocu reći, naravno ako se ima para onda odmah u startu treba kupiti kvalitet jer se on jednom plaća a nekvalitet više puta. Ali većinom mladi lovci nemaju mnogo para za nekog Swara, Zeissa, Meoptu školuju se i itd pa za neki početak može poslužiti neka Norconia, Bushnell a po meni najbolje neka Zrak lovna optika polovna. Kažu svi strpi se pa skupi 300-400 eura ali ja se dobro sjećam da sam tu prvu lovnu sezonu jedva čekao da smontiram bilo kakvu optiku i lovim srndaća i bilo je uspjeha i sa tom kineskom i dosta puta me obradovala i nije izdala a bilo je pogodaka i na 250 metara.

vuk sa motajice:
Pronadjoh i sliku nekada moje optike i montaze  ;D  ;)

berbenn:
I nije lose, a odstreljivalo je.... To je TO!

Marko1234:
koliko vidim sve je stvar shvaćanja i razmišljanja....netko je mišljenja da je za početak dovoljno staviti bilo što da može poslužiti, a netko je mišljenja da ne treba trošiti vrijeme ni novac na nešto jeftino i nešto osim zeissa, swarowskog, meopte i sl.
biti lovac nije samo kupnja optike već puno drugih stvari (puške/e, municija, odjeća, obuća i druge stvari) pa stoga svatko odlučuje prema vlastitom buđetu....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju