Optike i nosači > Optike
Optika sa ebay-a!
Neno:
--- Citat: syncm2 - 02. 03. 2011. 09:17:34 ---
--- Citat: ivo samoborec - 02. 03. 2011. 08:25:26 ---...kad smo vec kod ebaya ja imam drugacije iskustvo.Prije par godina kad su izlazili MP3 Playeri...kupio 3-4 komada da podjelim klincima kad dodem doma na godisnji.Na ebayu pise mjesto gdje se roba nalazi...Hong Kong.To me nista nije smetalo....posaljem novce...cekam.Eto ti robe za kakvih dva tjedna ...roba okej,sve radi...poklonim ja to i sve tece normalno......ZA 3 GODINE dobivam pismo od Carine iz obliznjeg grada.Hm,mislim neka zabuna....je klinac!Posto je roba bila izvana prodavaoc je robu tretirao kao mali paketic a ustvari je paket......da ne duljim morao sam platiti carinu ili upis u knjigu da sam se ogrijesio u zakon...e sada ti izadi iz Njemacke ili opet udi ako ti putovnicu stave u kompjutor i pokaze se da je mate matic....duzan.Ukratko ja se nebih igrao jer i nasa je Carina jakoooo glaaaaaadna.........
--- Kraj citata ---
Ovo je moguće samo u Hr,nakon tri godine se sjete za carinu?? Milsim da nema veze s veličinom paketa ili paketića, carina se plaća na vrijednost robe a na to još i pdv.
Prema sadašnjem zakonu sva roba koja je skuplja od 160 kn se carini ako ide poštom, do 1000 kn vrijednost robe po osobi je dozvoljeno uvesti ako ides na granični prijelaz.
Ako roba jednom prođe kroz carinu, onda se carini ili ne, neznam od kud su te izvukli nakon 3 godine?
--- Kraj citata ---
Ovo tri godine nije slučajno jer ti nakon tri godine prođe zakonski rok za žalbu
sina:
Imam preko ebaya oko 60 kupnji i nikad nikakvih problema,sve uredno stizalo u roku od 7-30 dana osim jednog paketa vrijednosti 70 kn koji je stigao prazan ali su mi vratili lovu nakon što sam se žalio ebayu. Naručio sam dvije optike svaka po 400 kn s poštarinom i uredno stigle iz UK za 8 dana...samo jednom su mi carinili robu u vrijednosti 350 kn i na to sam platio 550 kn carine,poreza i usluge carinjenja, od tih 550 kn 333 kn je usluga carinjenja...
Macak:
Nikad problema nisam imao kad sam kupovao nesto preko ebaya, ni cak ako sam nesto uzeo skuplje.
evaeva:
Da li bi bilo riskantno naručiti optiku Leupolda vx-r preko e-baya ili direktno iz Amerike ??
Macak:
Neznam kako bi ti, ali kod toliko novaca koliko kosta optika, radje nebi, uvjek postoji rizik...Meni je granica nekih max 300 Eura na ebay. Na egun nemam problema kupit i nesto sto je skuplje, tamo se daleko manje mulja. Novu optiku (Zeiss) sam kupio na egun.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju