Optike i nosači > Optike
Optika sa ebay-a!
valdop:
--- Citat: syncm2 - 28. 02. 2011. 17:40:45 ---
--- Citat: valdop - 28. 02. 2011. 12:49:57 ---kupio sam (ne sa E-baya) prije nove godine jedan Leupold VX III, 3,5-10x50, platio ga 150$, poštar donio doma i niko da bi riječ rekao
--- Kraj citata ---
Dali je to bilo novo ili rabljeno, gledam po ebayu ali za te novce bas i nema paci
I jos me zanima kakva je razlika u optici, jedan ima oznaku duplex a drugi matt, koncanica je ista, bar na slikama.
Evo jednog koji bi mi odgovarao: http://cgi.ebay.com/Leupold-3-9x50-VX-II-Rifle-Scope-56900-Duplex-/200525309673?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb03d66e9
--- Kraj citata ---
novo da novije ne može biti . . .
tomica:
Je li istina da se na pošiljke naručene u BiH ne plaća porez? Je li dozvoljen uvoz optike?
ivo samoborec:
...kad smo vec kod ebaya ja imam drugacije iskustvo.Prije par godina kad su izlazili MP3 Playeri...kupio 3-4 komada da podjelim klincima kad dodem doma na godisnji.Na ebayu pise mjesto gdje se roba nalazi...Hong Kong.To me nista nije smetalo....posaljem novce...cekam.Eto ti robe za kakvih dva tjedna ...roba okej,sve radi...poklonim ja to i sve tece normalno......ZA 3 GODINE dobivam pismo od Carine iz obliznjeg grada.Hm,mislim neka zabuna....je klinac!Posto je roba bila izvana prodavaoc je robu tretirao kao mali paketic a ustvari je paket......da ne duljim morao sam platiti carinu ili upis u knjigu da sam se ogrijesio u zakon...e sada ti izadi iz Njemacke ili opet udi ako ti putovnicu stave u kompjutor i pokaze se da je mate matic....duzan.Ukratko ja se nebih igrao jer i nasa je Carina jakoooo glaaaaaadna.........
syncm2:
--- Citat: ivo samoborec - 02. 03. 2011. 08:25:26 ---...kad smo vec kod ebaya ja imam drugacije iskustvo.Prije par godina kad su izlazili MP3 Playeri...kupio 3-4 komada da podjelim klincima kad dodem doma na godisnji.Na ebayu pise mjesto gdje se roba nalazi...Hong Kong.To me nista nije smetalo....posaljem novce...cekam.Eto ti robe za kakvih dva tjedna ...roba okej,sve radi...poklonim ja to i sve tece normalno......ZA 3 GODINE dobivam pismo od Carine iz obliznjeg grada.Hm,mislim neka zabuna....je klinac!Posto je roba bila izvana prodavaoc je robu tretirao kao mali paketic a ustvari je paket......da ne duljim morao sam platiti carinu ili upis u knjigu da sam se ogrijesio u zakon...e sada ti izadi iz Njemacke ili opet udi ako ti putovnicu stave u kompjutor i pokaze se da je mate matic....duzan.Ukratko ja se nebih igrao jer i nasa je Carina jakoooo glaaaaaadna.........
--- Kraj citata ---
Ovo je moguće samo u Hr,nakon tri godine se sjete za carinu?? Milsim da nema veze s veličinom paketa ili paketića, carina se plaća na vrijednost robe a na to još i pdv.
Prema sadašnjem zakonu sva roba koja je skuplja od 160 kn se carini ako ide poštom, do 1000 kn vrijednost robe po osobi je dozvoljeno uvesti ako ides na granični prijelaz.
Ako roba jednom prođe kroz carinu, onda se carini ili ne, neznam od kud su te izvukli nakon 3 godine?
KOBI:
Evo ja sam prije 2 dana dobio optiku poslatu iz Amerike,stigla je za tacno 7 dana,paket je bio poveci a unutra i nesto lovacke odjece.Postar donosio al nisam bio kuci pa je ostavio poruku da dodjem u postu,otisao i preuzeo to,nikakvih dodatnih placanja,samo 30 dolara postarine placeno u Americi.A sa e-buy sam uzeo do sada najmanje 20 artikala,bas iz Hong Konga i Kine,istina nijedan nije bio skuplji od 70 dolara,i uvijek je doslo bez problema.E jedino sto je ovo EU pa su zakoni sigurno drukciji.Isto i s dealextreme,otamo sam uzeo do sada 3 lampe,stiglo bez problema.Uzimat cu i dalje,povoljnije je nego u prodavnici...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju