Optike i nosači > Optike

Optika SUTTER

<< < (12/12)

Huntercro:
sve pošiljke preko 22 E podlijezu plaćanju davanja, carina je kao davanje po jedinstvenoj stopi od 2,5 % onak nije zanemariva ali i ne grize

inače evo prijepis:

Iznosi do kojih se ne plaća carina i porez na dodanu vrijednost za robu naručenu putem interneta?

Pošiljke zanemarive vrijednosti do 22 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti, kao i nekomercijalne pošiljke do 45 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi oslobođene su plaćanja carina i poreza na dodanu vrijednost.

Pošiljke zanemarive vrijednosti do 150 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti po pošiljci, osim alkoholnih proizvoda, parfema i toaletnih voda, duhana i duhanskih proizvoda, uvoze se oslobođene od plaćanja uvoznih carina. No, na sve takve pošiljke čija je vrijednost veća od 22 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti, obračunava se porez na dodanu vrijednost.

Huntercro:
https://carina.gov.hr/carinski-postupak-u-postanskom-prometu-2718/2718

ivo samoborec:
Hunter....vidim da si tu tata mata...daj reci kolika je carina za drogu recimo..dal se tu isplati fre

mb-bb:
I ja sam imao prilike da se druzim sa sutterom i to dva kom (oba sam uzeo od kolege sekija). Oba su sa tubusom 30mm, jedan je  1.5-6x42 sa crvenom tackom koji je namontiran na zastavin 7x64 i do sad sam ispucao sa njim nekih 40ak kom metka sve u metu, za sad dobro drzi sus a u lov ga nisam nosio. Drugi je bio 3-12x50 isto sa crvenom tackom i koncanicom 4 koji je bio namontira na .223 i o njemu mogu puno vise da napisem. Bio je kod mene nekih godini dana, prvog dana kako sam upucao na meti imao sam grupu od 3cm/100m sljedecih stotinjak kom metaka nije pomjerio grupu. Imao sam ljepih odstrela lisica i pogodaka na meti. E sad sto se tice samog suttera, moje neko misljenje da za te novce daje vise nego sto je dovoljno, slika po danu odlicna tu nemam puno sta da pricam u sumrak sa objektivom x50 zadovoljavajuca ali sto se tice bistrine slike sto se vise smracuje gubi se bistrina. Ja sam ga zamjenio sa meoptom artemis 2000 3-12x50 jer pod lampom u mraku na daljinama preko 150m se vide oci ali se ne moze bas jasno raspoznati da li je lisica ili sakal, oci se vide ali tjelo bas i ne, sto sad sa meoptom nemam problem. Prepustio sam ga kolegi koji treba da motira na 8x57 pa cemo vidjeti kako ce njega sluziti dalje sto se tice izdrzljivosti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju