Optike i nosači > Optike
Optika za pogone
perop:
teaa
Ovdje se radi koliko sam razumio o pogonskoj optici. Gedajuući samo parametre pogona ova Meopta ima bolje pogonske karakteristike. O cijeni da i ne govorimo. Ipak svakako da imam novaca na pretek S&B bi bio vrhunski izbor. Ako čovjek ima 18.422,00 kn za S&B 1,5-8x42 Stratos, sigurno neće pogriješiti.
zagi
perop:
Mala je tu razlika od 1 x i 1.5 x,................sve su to sitnice,.................imam optiku od 1.5 x pa kada gledam isto mi je kao i preko mušice.
teaa
Oko tu nije mjerilo nego hladna mašina koja testira optike. u karakteristikama optike treba pogledati vidno polje i sve druge optičke karakteristike i parametre i onda uspoređivati optike. O kvaliteti S&B-a ne bih polemizirao. To je TOP-klasa. Cijena je jedna druga priča.
zagi
Štef:
Ajme - napisano svašta a tako malo toga. Ak čovjek ide na sajam vidjet će što mu se nudi i na što će se odlučit, što po karakteristikama što po novcima. Zna se koja se povećanja koriste za pogonske lovove samo ovisi jel čovjek tera ili štanta. Ako je u pogonu a tereni su gusti - bacaj optiku dole i koristi nišane, u guščari će optika za svaki qurac zapet. Ak treba za štant onda ide ili ampoint (ili slični proizvod drugog proizvođaća) ili optike od 1x pa do 2,5 x minimalnog uvećanja ali tu isto svaka optika ima drugačije vidno polje pa treba obratit pažnju i na taj dio kod kupovine. Meni je najvažnije vidno polje - čim veće to bolje a vjerujem da je i večini tako. zagi
evaeva:
Takav se odgovor traži............. d4 d4.
perop:
--- Citat: Štef - 19. 02. 2014. 16:35:18 ---Ajme - napisano svašta a tako malo toga. Ak čovjek ide na sajam vidjet će što mu se nudi i na što će se odlučit, što po karakteristikama što po novcima. Zna se koja se povećanja koriste za pogonske lovove samo ovisi jel čovjek tera ili štanta. Ako je u pogonu a tereni su gusti - bacaj optiku dole i koristi nišane, u guščari će optika za svaki qurac zapet. Ak treba za štant onda ide ili ampoint (ili slični proizvod drugog proizvođaća) ili optike od 1x pa do 2,5 x minimalnog uvećanja ali tu isto svaka optika ima drugačije vidno polje pa treba obratit pažnju i na taj dio kod kupovine. Meni je najvažnije vidno polje - čim veće to bolje a vjerujem da je i večini tako. zagi
--- Kraj citata ---
teaa
Što se tiče vidnog polja Štef njega znatno sužava onih 18.422,00 kn koje treba izdvojiti npr., za S&B 1,5-8x42 Stratos pa i o tome svakako treba voditi računa.
zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju