Optike i nosači > Optike
Optika za pogone
E2rd:
Hvala za objašnjenje ili hvala na objašnjenju. Ne znam točno kako se kaže-napiše. Bez zamjerki molim. sor
To do sada nisam imao prilike uočiti bilo kod moje dosadašnje kombinirke niti sam čuo od drugih koji posjeduju prelamaču za municiju bez ruba za tu vrstu problema. Obično se pritužuju da su jim pogodci kod brzog pucanja sve viši i viši. Ali kad malo pomislim onaj zub na prelamači za recimo 30-06 je stvarno nekako mali i nježan.....
22.2. idem u Salzburg na lovački sajam i tamo ču pogledati kako to ima riješeno Steyr na toj kombinirki, pa ako mi ne odgovara možda se odlučim za neki drugi kalibar (sa R-om).
Nosler:
30-06 ima i veci pritisak pa vise "trosi" prelamace a stvarno nema potrebe pored 7x65R ili 8x57JRS uzimati taj kalibar ako se trazi neki srednji efekat.
Sto se tice optike...ja vise volim 1,5-6x42... d4
grom:
Dobro, ta je vrhunska i dovoljna za baš sve. Možda i najbolji izbor jer na dobroj fiksnoj montaži imaš sve u jednom.
ROKI 23:
Što ti to znači "troši" prelamače?
grom:
Karabinsko streljivo u "istom" kalibru je nešto jače od identičnog R metka, tako je razlika 7x57R i 7x57 u korist ovog drugog za oko 80m/s. 8x57 IS i IRS isto tako. Zbog razlike u konstrukciji prelamače i karabina R streljivo je mekše.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju