Optike i nosači > Optike

SCHMIDT & BENDER

<< < (47/99) > >>

Traper.:
Roger  d4

Absolom:
Super post Roger ali si uglavnom ponovio sto sam ja napisao.

I da greška paralaxe se javlja kod pomicanja položaja oka ali ja sam sam se ovdje referencirao na članak koji govori kod dodatne greške paralaxe koja se događa kod različitih nivoa zooma na varijabilnim optikama s končanicom u drugom fokalnom planu.

Tako kaže izvor koji sam našao na netu (ako je on kriv, krivo sam citirao).

Ja sam mislio da najbolje optike imaju propusnost od 95% ali ok.... To je uglavnom marketinški pojam....

leon:
Kod pomicanja končanice u drugom polju se pogodak pomakne, a ne toliko, da smeta za lov, što se u prvom vidnom polju optike ne dešava.

pripravnik:
Kod vrhunskih prozvodjaca i jeste 95% pa nagore a sa optikama je uvijek bilo i biti ce koliko para toliko muzike nebitno koju optiku od svjetskih imena da kupimo nije greska a normalno da se sve placa i marketing i tehnologija a najvise ime istog.Licno koristim optiku 3-12x56 i nikad do sada nisam koristio veci zoom od 6x ali od viska glave ne boli pozzzzz

Absolom:

--- Citat: pripravnik - 24. 07. 2014. 20:14:35 ---Kod vrhunskih prozvodjaca i jeste 95% pa nagore a sa optikama je uvijek bilo i biti ce koliko para toliko muzike nebitno koju optiku od svjetskih imena da kupimo nije greska a normalno da se sve placa i marketing i tehnologija a najvise ime istog.Licno koristim optiku 3-12x56 i nikad do sada nisam koristio veci zoom od 6x ali od viska glave ne boli pozzzzz

--- Kraj citata ---

Ja koristio 13x kada sam pucao na 150 m malog pajceka...

I pogodio ...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju