Optike i nosači > Optike
SCHMIDT & BENDER
Neno:
Imam kahlesu FFP i Leupolda SFP kako Goran napisa sve ima svoje...
arsa:
I naravno Nemac Nemac
arsa:
Nemac je Nemac ;D
Neno:
Hebeš optiku ako ne piše Achtung! rol
Goran:
Imam i ja dva Kahlesa u SFP i FFP ( 2.5-10x50 i 6-24x56i) i oba ih volim ali nisu dobri kao S&B Polar 4-16x56
http://www.schmidtundbender.de/en/new-products/4-16x56-polar-t96.html
i PM2 5-25x56 MOA FFP pa cu ih mjenjati uskoro. Moram malo odmoriti od Vortex.
Jako me zanima ovaj model: http://www.schmidtundbender.de/en/products/hunting/25-13x56-stratos.html
sa FD 7 koncanicom.
Ako neko ima molio bi komentar. Cini mi se kao dobar ( skoro) univerzalni nisan za lov u Hrvatskoj. Hocu ga staviti na Strasser 3006.
Neno je li Achtung za cijenu ili za kvalitetu? Mora se reci da je kod vecina kvaliteta i ujedancenost proizvodnje ( i proizvoda) jako dobra i stabilna dok kod mnogih drugih to nije bas tako.
Htio bi dodati na polemiku o SFP i FFP da vidim cesot ljude da guraju povecanja do max a milsi mda bas i nije dobro ni pametno. Osim sto koncanica previse skoci i podeblja pa je teze nisaniti )( nekad i nije kad meta nije daleko) tako i pokrije vidno polje koje je uglavnom malo. Jako je vazno je imati sirinu pogleda. Kad opalis moras imati priliku vidjeti sta se desilo i ostati na meti a za to je potrebno sire vidno polje jer ako je usko izgubis sliku i jako je tesko ( ili pratiti) naci metu ponovo. Dok smanjis povecanja ode meta i nemas pojma sta se desilo i gdje je otislo.
Sirina pogleda zavisi od povecanja, kvalitete stakla, velicine stakla, kuta pod kojem je rezana ulazna leca, dizajna nisana i odnosa fokalnih tocaka u nisanu kao i kolektora u sklopu najblizem oku. Pravilno podesen parallax i nedostatak apo kromaticne abrevacije takodje pomognu kvaliteti slike. U teskim uvjetima, dobro podeseno povecanja koje odgovara exit pupil 9 i vasem oku) jer najbolja opcija za dobru vidljivost medjutim raspon ( upotrebljivog) povecanja je onda ogranicen. Razumjevanja gubitka boja ( uslijed loseg svjetla) je takodje prednost za strelca. Ako vas zanima popricajte sa roniocima ili potrazite Dr Gosovica ako je jos ziv i ako je jos uvijek u Splitu. U moje vrijeme bio je doajen ronilacke medicine i ronilackog znanja. S druge strane situacije gdje je svijetlo previse jako kao u ljetnjim putinjskim ili sunacnim zimskim predjelima gdje se svjetlo odbija od snijega i stvara mnogobrojne refleksije mogu izazvati probleme zbog kojih zelite smanjiti kolicinu svjetla i trazite sjenila, polarne filtere i kojekva spravice da pomognu management excesivnog svjetla. Zenska carapa/ guma ili kill flesh su dobra opcija a i prasina/ snijeg ne ulazi unutra. Zimski planinski lov, ljetnji lov muflona po krsu, zimski lov po snijegu na otvorenim i Eto toliko da vas ne davim previse.....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju