Optike i nosači > Optike

Simmons i Weaver optike

<< < (5/6) > >>

ivo samoborec:
PERO!!Koje je najbolje vino??Ono koje netrebas platiti kad ga pijes i ono kad te drugi dan ne boli glava....pozdrav DUBROVNIKU

perop:

--- Citat: ivo samoborec - 21. 03. 2010. 13:18:20 ---PERO!!Koje je najbolje vino??Ono koje netrebas platiti kad ga pijes i ono kad te drugi dan ne boli glava....pozdrav DUBROVNIKU

--- Kraj citata ---

Pozdrav Njemačkoj!  d1

Ima stvari nekih stvari koje ako napravimo jako dugo nas može boljeti glava. Inače sam nekada bio proizvođač vina i smatram da je najbolje vino staro provjereno vino pristojne cijene od kojeg ne boli glava.
 zagi

pepi2:
Perop , do tisucu eura / dolara nedvojbeno ima dobrih optika ali ovaj Z6i i u USA toliko kosta i ako kauboji hoce gledati preko njega moraju ga i platiti. Medjutim oni misle da je i manje kvalitetno dostatno ,pa shodno tome i narucuju kojekakve derivate poznatih marki , a koji priznaces i sam nezaostaju samo cijenom . Sami se onda logicno ni ne trude ici iznad toga . Osim mozda nekih izuzetaka poput Nightforce ali on je ionako namjenjen necemu do cega oni vise drze nego do lova.

perop:

--- Citat: pepi2 - 21. 03. 2010. 15:08:33 ---Perop , do tisucu eura / dolara nedvojbeno ima dobrih optika ali ovaj Z6i i u USA toliko kosta i ako kauboji hoce gledati preko njega moraju ga i platiti. Medjutim oni misle da je i manje kvalitetno dostatno ,pa shodno tome i narucuju kojekakve derivate poznatih marki , a koji priznaces i sam nezaostaju samo cijenom . Sami se onda logicno ni ne trude ici iznad toga . Osim mozda nekih izuzetaka poput Nightforce ali on je ionako namjenjen necemu do cega oni vise drze nego do lova.
 teaa

--- Kraj citata ---
Tržište u USA po pitanju opike pruža vjerojatno najbolji izbor. Tamo je sve moguće potražiti jer to ipak neki drugi svijet i neko drugo vrijeme i prostor. Tamo su i Zeiss i Swarovski pritupačnini za kupnju iako i tamo pojedini modeli imaju visoku cijenu. Što se tiče Nightforce ili US-optic kapa dolje kvalitet im je vrhunski. d1.
Što se tiče Swarovskog Z6 i sličnih optika sličnog cjenonog razreda tko voli neka izvoli.
 z10
 z10

Goran:
Za ovu razliku mozes kupiti novog Steyr-a u kojem hoces kalibru ukljucujuci i Provarmint. I jos ti malo ostane. Browning express u 9.3x74 je $4400 kao i novi Sauer. Novi Sako 85 je AUD $ 2300.  Bushnell 6500 je dobra optika i neka prica sta god hoce ali joj je ime nazalost uprljano jeftinim i nezakonitim Kineskim kopijama. Weaver i Burris su fine optike koje nisu u rangu Nightforce optike ali su dovoljno dobre za lov. Obe su prisutne svjetskim lovackim terenima vece desetljecima a o ukusima je jako tesko raspravljati. Swarovski se i ovde moze nabaviti gdje hoces ali Zeiss i Docter su popularniji. Cijene za te optike su , uglavnom, brojem identicne vasima samo su kod nas u dolarima a ne u eurima.  Nekad je Pecar bio jako popularan i cijenjen i njihovi stari modeli jos uvijek drze cijenu. Kahles je prisutan i odlicno se prodaje i ima uglednog distributera koji zna raditi posao. Swarovski mjesecima ima snizenje na starije modele kojih se ovde zeli rjesiti i da dobije veci prodor na trziste. Iako je Swarovski vlasnik Kahlesa ovaj drugi je bolje poznat i cijenjen pa se bolje prodaje. Swarovski je bolje poznat medju ljubiteljima kristalne bizuterije i nakita. Nove Leica optike takodje pobjedjuju i raste im volumen prodaje.  Ne bi se slozio da su svi oni koji ne koriste Swara kauboji, nacin lova i uvjeti su razliciti pa je logicno da je i izbor opreme drugaciji. Priznata je stvar da za optiku potrosis koliko i za pusku neki se toga pridrzavaju neki ne. Svak ima pravo da se veseli, ustedi, pogrijesi ili  razbaca svoj novac kako zeli. Ja gledam funkciju i kvalitetu za ono sto meni treba i koliko zelim potrositi pa tek onda gledam sta mi pase u tom okviru i sta je najbolje moguce dobiti za moj novac. Nekad pogodim - nekad pogrijesim.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju