Optike i nosači > Optike
Steiner Ranger 3-12×56 IL VS. Noblex NZ6 Inception 3-18x56
pepi3:
Podjednake optike ali ja bih prednost dao Steineru.
Price o prevelikom povecanju u vasem izboru zaobidjite kao nebitne. Kalibar 9,3x62 moze biti i univerzalan za pucanje od 0-300m, a tim vise sto vi ne navodite specijalnu namjenu .Steiner mozete kupiti i sa BC kupolom za kompeziranje pada zrna za vece udaljenosti, a do 200m pucate kao sa bilo kojim kalibrom. Treba pogledati izbor zrna. Pocetno povecanje od 3x daje dovoljno vidno polje za pucanje na manjim udaljenostima cak i ako je divljac u pokretu. Obadvije optike sa ovakvim pocetnim povecanjem mozete svrstati u red univerzalnih.
trapavi:
--- Citat: pepi3 - 28. 12. 2020. 14:57:13 ---Podjednake optike ali ja bih prednost dao Steineru.
Price o prevelikom povecanju u vasem izboru zaobidjite kao nebitne. Kalibar 9,3x62 moze biti i univerzalan za pucanje od 0-300m, a tim vise sto vi ne navodite specijalnu namjenu .Steiner mozete kupiti i sa BC kupolom za kompeziranje pada zrna za vece udaljenosti, a do 200m pucate kao sa bilo kojim kalibrom. Treba pogledati izbor zrna. Pocetno povecanje od 3x daje dovoljno vidno polje za pucanje na manjim udaljenostima cak i ako je divljac u pokretu. Obadvije optike sa ovakvim pocetnim povecanjem mozete svrstati u red univerzalnih.
--- Kraj citata ---
Mogu se te optike kao i kalibar malko na silu svrstat kao univerzalne . U svakom slučaju nije da ne može ali baš kad se ima kod kupovine nove mogućnost izbora ja je sigurno sa tim povećanjem na taj kalibar ne bi kupio. Ali opet kako ko voli , nije da ne može.
pepi3:
Moze se ,zasto ne ?,ja bih recimo radije lovio sa 9,3x62 i najlaksim zrnom, nego sa 7x64 i najtezim zrnom.
Stefs145:
Mda, više se bude koristila na čeki i pričeki, nego u pogonskom lovu, za pogonski lov je namjen obična crvena točka.
povećanje za ovaj kalibar bude služilo isključivo u smislu promatranja divljači a ne pucanja. Sad na 7x64 imam zeissa 4-12*50 , pucam na 7*, u trku je bila na 4*, sve uspješno.
kalibar 9.3 zrno sako powerhead barnes tsx 16.2g
pepi3:
Nemate se sta dvoumiti, Steiner bar koliko sam ja mogao primjetiti ima cistiju sliku a objektiv 56 daje koliko -toliko vise svjetla u slabijim svjetlosnim uvjetima. Za promatranje uzmite i dobar dvogled.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju