Optike i nosači > Optike
SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)
Šarec:
--- Citat: File - 23. 01. 2009. 22:04:26 ---Medo jesmo skupi al nismo baš toliko
SWAROVSKI Z6i-2-12x50
cijena: 16.290,00 kn - 5% možda i još malo više za keš
--- Kraj citata ---
Pozdrav prvo ekipi , nadam se da neće bit problem ak se uključim u razgovor pošto sam novi na forumu , mislim kao član .
SWAROVSKI Z6i-2-12x50 Ja prošle godine u trećem mjesecu platio okruglih 16 000,00 , zar je poskupila ?
Zahvaljujem svima na forumu jer sam upravo zbog vaših postova i kupio dotičnu . Ustvari svu opremu koju sam kupovao za lov je bila rasprava na forumu i sa svime sam vrlo zadovoljan . Još jednom HVALA na vašim iskustvima koje djelite sa svima nama manje iskusnima .
krilaš:
Postovane kolege kroz moje ruke je prošlo dosta otike od Zraka perko Tasco Titan, Luger,Smidt & Bender
i sve sam se tešio da je Swarovski samo izvikan i i preskup ali sam promenio misljene posle jednog rđavog iskustva sa Smidt & Benderom i tada sam rekao ovo jer kraj.Sa Swarovskim sam se susretao po lovovima i lovistima proba par puta i resih da sebe nagradim jednim Swarovskim nove generacije Z6i i tako sam uradio u oktombru mesecu 2008.godine.
Kupio sam Swarovski 2-12x50 Z6i
Prezadovoljan sam i sa oštrinom vidnog polja,vidno polje je 50% sire bnego na svim oszalim optičkim nisanima propustljivost svetla u sumrak i jutarnje casove je fenomenelna jednom rečju hrv ptičkih nišana.
Pozdrav Goran
Tava:
Ne znam zašto, ali primjetio sam da na forumu lovci imaju dosta averzije prema poznatijim brendovima kako pušaka tako i optika. No da li je to s razlogom. Na mojim puškama je isključivo Swarovski i Zeiss. Iskustvo iz jednog lova mi daje za pravo da tvrdim da su to optike koje zaslužuju mjesto u svjetskom vrhu. Naime u lovu na muflona prije 4 godine na stijenama nedaleko Ploča u jutarnjem piršu sam spuštajući se sa kamena na kamen naišao na ostatke jutarnje rose. Noge su poletjele u zrak, a ja sam svom težinom (oko 100 kg) pao na leđa i na moj užas i na pušku koja je bila na ramenu. Kolega koji je bio samnom je bio sretan jer je vidio da sam živ. No meni je jedino bila na pameti moja puška. Mislio sam da je stradala. U lom optike nisam niti sumnjao. No brzim pregledom sam ustanovio da na oko vidljivih oštećenja nema niti na puški, a niti na optici. Radilo se o Swarovskom 3-12x50. No bio sam siguran da se optika "stresla". Kolega je postavio kamen na 150 metara i kada sam ispalio hitac od kamena je ostao samo oblak prašine. Nisam siguran da bi Tasco i slične jeftinije optike bile upotrebljive i istoj situaciji. Koliko novaca toliko muzike.
Pozdrav
canis:
Koliko novaca toliko muzike.
To stoji,samo se mi pojedinci tješimo. Ipak se ponosim svojim kahlesom i njegovom pouzdanošću, ali nisam zatvorenih "vidika" prema optikama, u novije doba proklamiranih proizvoda, koji dolaze iz takođe kvalitetnih pogona sa dugom tradicijom obrade kristala. Nijemci jesu napravili štošta odličnoga,ali nisu sve.
Z6 ne zaslužuje tu cijenu i on je postao razlog sve polemike koja se proširila na druge kvalitetne brandove malkice neopravdano.
krilaš:
Ja imam suprotno mišljenje da Z6i vredi svaki Euro, ne zato sto ga ja posedujev, več sa uvećanem 4 možete sasvim uspešno loviti u pogonu,a dok sa optikom sa zum 4 ne možete ni da pomislite tako nešto.
Ipak je Swarovski Z6i prava revolucija izuma danasnjice 50% šire vidno polje od svih drugih optičkih nišana.
Zaista je skupa ali vredi ko sebi može da priušti.
Pozdrav Goran
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju