Optike i nosači > Optike

SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)

<< < (43/133) > >>

medo:
Setanje koncanice, stekanje mehanizma po elevaciji, kvarenje elektronike na illuminatoru,ljustenje premaza na lecama.

Naravno, ne dogadja se na svakom ali u usporedbi sa svojim najljucim konkurentima zaostaje po broju reklamacija.
Nightforce,S&B, Kahles po kvaliteti izrade i pouzdanosti su ispred Z6,a po slici koju daju svi su tu negdje zavisno o nasem oku.
Swar nije jedini sa kvalitetnim servisom jer mnogi su tu jaki ali na kraju se sve svodi na distributera i njegovoj agilnosti da ti se optika popravi.
Da me ne bi tko razumio krivo, Z6 je stvarno izuzetno dobar ali ima vecu mogucnost greske nego neki drugi.
Sad ovaj balisticki sistem koji su postavili na Z6 je jako dobro zamisljen ali je ustvari kopija Multi Zero sistema sa Kahlesa s tim da je izvedba poprilicno nepouzdana (previse dijelova od mekih materijala).

Leupold npr. ima izuzetno kvalitetnu garanciju i servis,a jedan je od nekoliko.

Nosler:
Bez da ulazim u neku vecu polemiku mogu da zakljucim da svaka firma ima odredjen % greske u svojim produktima(bez obzira na ime). teaa
Ono sto je ipak razlika kada uporedimo dva produkta je ono sto se dobije kada nema greske,tj.kvalitet produkta kad radi bezprjekorno!!
Da Swar ima vise gresaka nego recimo Zeiss ili njemu slicni...hm....ne znam kako da dodjemo do te statistike kad je svi skrivaju kao zmija noge... uf

Cisto sumljam da se tu radi o 20% reklamacije...mozda negdje oko 5% ili ispod tog... z14

pepi2:
Setanje koncanice - to je vjerojatno bio problem na mom Habichtu mada to oni nisu izrijekom napisali vec su popravak zaveli pod sifrom , lece su nanovo tretirali premazom iako to nitko nije trazio -sve su to moguce greske kod Swarovski cilj.Samo moram opet napisati da se i na drugima to  (sa lecama) a i ostalim dogadja,samo tko to jos prizna pod svoju gresku i popravi bez nadoknade?

medo:
Nosler je dobro rekao da to svi skrivaju medjutim ja do saznanja dolazim preko ljudi koji se s tim bave i od toga zive.
Na direktne upite agentima nijedan nece kazati nista osim da se greske dogadjaju.
Normalno je da se dogode jer savrsenog produkta nema.
 Vjerojatno se radi o postocima 5-20% ali cinjenica je da se kod Swara povecao postotak reklamacija s izlazom modela Z6.
Recimo u Lici na prodana 4 Z6, 2 su vracena jer su im otisle koncanice u k....
 Slicnu informaciju sam dobio i u Istri,a o UK i USA ne bih.
Nadam se da Z3 i Z5 ove boljke nece imati. Opet, za ocekivati je da ce optike sa vise dijelova posebno s elektricnim dijelovima lakse podleci nekakvim kvarovima bez obzira na ime.
 Bitno je da vise na trzistu nema zavaravanja i da postoje mnogi produkti koji valjaju,a ne samo jedan.
Magla se mogla prodavati nekada ;)

Schultz and Larsen:
Elektronika je uvijek mana, i bolna tacka svim proizvodjacima. Valaga i studen ih obicno ubijaju prije ili kasnije. Stres ist tako. Posebno kada su u pitanju novi patenti. Treba vremena da sa testira u praksi na terenu. Lab je jedno, a teren je drugo. Strelci, lovci, vojska i td. su oni koji se susrecu sa manama onda kad je napr.crvena tacka najpotrebnija, a iznevijeri.

Nema nista gore kad sjedis u sumrak i zoru i oslonis se na tehniku kojom raspolazes i onda ne mozes odstreliti ili se odbraniti jer crvena tacka zakaze a koncanica tanka ko cat!! Pa moras malatit ili ne mlatik ko Maxim po divizijiččč ččč

Greske su do x% izbacenih prizvoda. I mora ih biti!! Crna brojka. Imam isto kao i Medo info. Nekad iz prve a nekad iz  druge ruke. Inace, za proizvodjace je najbolje igrati otvorenih karata bez skrivanja, jer marked uvijek sazna ko je ozbiljan aktor a ko ne ;)

Meni dolazi jos jedan S&B za koji dan. Prezadovoljan sam sa njim. A nisam mu ni agent hao hao hao

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju