Optike i nosači > Optike

SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)

<< < (124/133) > >>

roger:
Nama je za lovacke potrebe, cak i vise nego dovoljan BC kakav god proizvodjaci daju kao konstantu na kutiji municije.
Za lovacke potrebe to znaci, da se moze izracunati kolko tolko tocan pad zrna na 300 m.

A i to vecini lovaca ne treba.
Upuca se na +4 ili +5 cm na 100 m, i to je to. Pokriva do 150 metara, lovna udaljenost.

Medjutim, BC nije konstanta, i ovisi o brzini zrna. Zato su moguce i sitnije razlike pa i razlicito deklararianje od slucaja do slucaja.

Buhag:
Sa ovim se slažem... I ako proizvodjači malo naduvaju BC i često početnu brzinu razlike ako ih ima na 300m  nisu veće od 4-5cm ako se veruje deklarisanim... Medjutim ako strelac loše proceni vetar razlika u tački pogotka može na ovoj daljini biti i 20-30cm... Do 150m uticaj razlike u početnoj brzini, BC i uticaj bočnog vetra su višestruko manji... Gotovo da ne moraju da se uzimaju u obzir...

--- Citat: angler - 15. 10. 2020. 18:15:56 ---Lepa kombinacija optika/puška  zagi
Samo ja time ne bi pucao PPU ni kada bi mi poklanjali municiju...

--- Kraj citata ---
Zašto misliš da je PPU toliko loš...??? Za cenu po kojoj se prodaje daje mnogo više... Pucao sam ranije stranu municiju koja mi i ako po znatno višoj ceni nije dala ništa bolje rezultate ni u preciznosti ni u efektu na cilju... Zašto bih je onda kupovao po višoj ceni... Od većine SP zrna baš PPU mi je naj manje ostavljao tragove tombaka u cevi a naj više mnogo hvaljeni SST... Ako je puška voli spojio si dobro i jeftino... Dve glavne mane ove municije su što barut dosta garavi cev i što nije konstantna već od lota do lota može dati različite vrednosti i POI... Za prvo nema leka osim pedantnog, pravilnog i dužeg čišćenja a za drugo, kad naidješ na dobru seriju uzmeš veću količini, što nije problem obzirom da za cenu jedne kutije RWS dobijam gotovo 5 kutija PPU...
Pozz...

pepi3:
Upucavanje u +4 daje 0 na najpovoljnijoj tocki upucavanja za sva zrna u nekom kalibru a to je daleko iznad 150m i vrlo upotrebljivo do 200m cak i za najteza zrna.
Iz moga iskustva sinja 0 MOA nicemu ne sluzi osim ako vec nemamo montazu 20 MOA a koristimo balisticki turet i zelimo pucati na velike udaljenosti.

Buhag:
Zavisi šta smatraš pod "velike udaljenosti" za lov...? Za fabričku pušku, municiju i moje mogućnosti 400m je neka krajnja granica... Šina od 0 MOA mi ja za to i više nego dovoljna a Balistički tureti za preko 250 metara i te kako korisni...

pepi3:
Ne mislim iskljucivo za lov, ja puno puta ponesem glinene golubove pa po zavrsetku pirsanja puknem na 200 - 300 -400m nekad i dalje sa podlogom papira A4 ,to mi je gust. Balisticki kalkulator daje tocne vrijednosti.Streljanu za to nemam. Sve optike opremljene su sa BT a zadnja me je stvarno nanervirala jer vec na 225 m nemam vise klikova . Sinja bude ostala a jednodjelna montaza od 20 MOA vec je doma.Zao mi je samo vremena sto sam izgubio na montiranje montaze 0 MOA jer sinje od 20 MOA nema za taj karabin.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju