Optike i nosači > Optike

SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)

<< < (125/133) > >>

roger:
osim sine piccatiny koja moze i ne mora biti sa nagibom, postoje i jednodjelne montaze sa nagibom, na primjer era tac.

trapavi:

--- Citat: roger - 15. 10. 2020. 21:57:07 ---osim sine piccatiny koja moze i ne mora biti sa nagibom, postoje i jednodjelne montaze sa nagibom, na primjer era tac.

--- Kraj citata ---
Ne znam o kom je karabinu riječ , no za sve Mauser 98 Rusan radi takve šine od 20 moa.

pepi3:
Da roger , era tac je doma. Nije mi sila sa vremenom jer imam i drugih karabina. Trapavi rijec je o Steyeru CL ll.

Buhag:
I sa šinom od 0 MOA i bilo kojom laboracijom imam preko 500m... Meni je dovoljno... Ako sa šinom od 0 MOA optika nema klikova za preko 250m problem je u optici, montaži ili karabinu... Moj Swar Z6i prvo sam montirao na CZ 550 i nuliran išao je oko 35cm dole na 100m ... Na Steyr ista situacija oko 30cm... Treba mu šina od 10MOA da bi nuliran bio u ravni na 100m... Kad sam montirao Docter na CZ 550 nuliranom mu je trebalo samo po 5 klikova po pravcu i visini da bude upucan +4 cm na100m...
Bilo kako bilo ostaje dovoljno klikova za moje potrebe i što je naj važnije nema "mrtvih" klikova, reaguje do zadnjeg, provereno na meti...
Pozz....

angler:

--- Citat: Buhag - 15. 10. 2020. 19:23:13 ---Zašto misliš da je PPU toliko loš...???  kad naidješ na dobru seriju uzmeš veću količini...

--- Kraj citata ---
Upravo zbog toga... Nema razloga da se municija puno razlikuje od serije do serije, a kod PPU su te razlike prilično uočljive...Zrna njih zezaju najviše, neujednačena debljina košuljice, nikakvo vezivanje olova i košuljice...
Sa 308win mi se dešavalo se da imam različit POI od kutije do kutije, a ista serija je bila u pitanju (308win 168gr HPBT MATCH). Njega sada pucam samo da zagrejem cevku pred meč...
U kalibru 223rem ga moj lovni m85 ne voli nikako. Ni iz obične kutije a ni iz izvozne (Monarch). Do sada ispucao 585 fiočija EPN od 55gr (skoro 12 kutija po 50kom), iz 3 različita uvoza svaka kutija pucala isto... grupe od 3 kom u prečniku od 20mm su redovne kod su sa PPU grupe 10-15cm.
U 8x57 m70 grupa oko 8-10cm na 100m...ništa bajno ali pošto ne koristim taj karabin ne potresam se puno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju