Optike i nosači > Optike
TASCO optike
Neno:
Bushnell je kupio Tasco brand još 2002 godine i danas postoje jako male ili nikakve razlike između ove dvije optike kada se radi o niže pozicioniranim modelima, tj. i jedni i drugi silaze s iste trake u Kini.
Nije da je Tasco vrhunska optika ali se sigurno neče raspasti nakon dva hica, večina ovde navedenih problema nastaje zbog jeftinih kineskih kopija.
Stipe Šibenik:
Normalno Neno, na optici lipo piše ili made in kina ili made in japan
canis:
Znam da Tasco optike nisu top izbor,ali svejedno nakon sto komada se ne smije takva stvar dogoditi. Jel' koristiš nekakav magnum kalibar? Puška je lagana?
sokol:
Normalan kalibar nije moja jedina znam za više komada koje su otišle u ku...
canis:
--- Citat: thunder11 - 05. 11. 2008. 21:17:43 ---
--- Citat: dick ---Bit će prije da si Ti sve bolji na upucavanju, a da je optika uvijek ista Grin
--- Kraj citata ---
:D Veoma se slažem sa tom konstatacijom.
Tasco je krš, nekad je MOŽDA nešto vredeo ali danas ljudi ne bi trebalo da razmišljaju o toj optici sem ako ne ide na 22LR.
Kvalitet optike zavisi od nekoliko faktora :
1. Kvalitet tubusa
2. Kvalitet mehanike
3. Kvalitet stakala
4. Sveobuhvatne karatkeristike (širina vidnog polja, dopuštena udaljenost oka od okulara isl.)
Tasco delimično ispunjava sve navedeno, što je u današnjim uslovima čini podprosečnom optikom.
Swarowski i Zeiss su svoje ime dokazali u godinama koje su prošle. I tako, dok Tasco koristi plastiku u svojoj mehanici poznate fabrike optičkih nišana se utrkuju ko će iste napraviti preciznije. U sumrak sa Tasco optikom nećete videti ništa, a ako i može nešto da se vidi biće teško uočljivo. Ali, nije Tasco jedini koji kaska sa kvalitetom stakala. Pogledajte Leupold na primer. Za vodećima kasni koliko može da vikne a opet važi sa odličnu optiku.
thunder11
--- Kraj citata ---
Pričaš
DEBELE GLUPOSTIkada pričaš o Leupoldu! Htio sam biti suptilniji,nije išlo sor
Na forumu ima mnogo postova sa iskustvima oko Leupolda!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju