Optike i nosači > Optike

Termalni uredjaji ( mikrobolometri), kamere, optike, monokulari, kamere

<< < (3/3)

Goran:
Leon do sada se nije pronaslo nikakvih indikacija da je stetna upotreba ove opreme za ljudsko zdravlje.
Koristim vec godinama. Malo na napadno za oko kad poces i dok se ne naviknes ali ako smanjis svjetlo i potamnis sliku i pojacas kontrast onda je dobro. Oku treba nekoliko sekundi da se navikne na mrak kad odmaknes lice od okulara uredjaja. Vec 8 godian se igram sa termalnom opremom za razliciet namjene i imaam nesto malo iskustva a lovim s tim vec nekoliko godina iako ponekad mislim da to bas i nije lov nego ciscenje terena. Posto iskuljucivo lovim stetocine onda mi je srcu lakse to opravdati. Plemenitu divljac samo osmatram i ucim o njihovom ponasanju i navikama a ne bi ih nikad pucao jer to nema smisla i daleko je of rijeci fer. Ima toliko pozitivnih mogucnosti upotrebe a lovocuvar ili lovozastupnik bi imali puno korisit da imaju ovakvu opremu i cuvaju i odgajaju divljac. Pronalazenje ranjene divljaci je puno lakse.

banjsakz:
Pozdrav svima!
Zanima me na što se mora najviše obratiti pozornost pri odabiru termalnog monokulara?
Koji biste preporučili da je negdje do 8500kn?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju