Optike i nosači > Optike
univerzalna optika
Tihomir:
Kupio sam jednu polovnu...."Uzmi je optika je super,ja ju ne bih nikada mijenjao,ali sam kupio nove nosače fi30 tako da mi sada ne paše,ali ja ju nikad ne bih mjenjao..." to su bile njegove riječi. Eto i ja budala uzeo optiku,cijena i marka nebitne.
Došao kući,stavio optiku u nosače,lagano to sve poštelao i stegnuo optiku.Nakon toga nisam niti puknuo nego sam odmah pao na dupe,bez opaljenog metka. Ljudi moji končanica ne stoji kako treba nego se pumakla za nekih 45 stupnjeva.Pa onda zamislite šta je bilo,prvo smijeh,a onda tuga,jad. Kasnije kad sam ju skinuo i rastavio imam šta za vidjeti.Onaj metalni prsten na kojem je končanica je bio "razbit" netko ga je podešavao s odvijačem i čekičem.Eto toliko o polovnim optikama.Kod mene su one prošlost.Sada samo novo dolazi u obzir.Eto pa da i tu stavim smiješak ;D
Antezg:
A-cuj takvo nesto se primjeti prije kupnje. Ja sam imao pozitivna iskustva-cak i stare optike kojima je tubus izvana bio sav izrauban su držale šus-naravno nisam kupovao rabljeni Tasco bile su kahles ili Swaro optike. Neznam-u mojoj glavi je svakako isplativije kupiti za 500E npr Swarovski 1,5-6x42 nego dati priblizno iste pare za Tasco ili nesto slicno-uostalom te optike imaju 30g garancije. Fiksneoptike se daju naci za mnogo manje para-evo jedan ekstremni primjer - prijatelj i ja smo bili u Austriji-ja sam kupio rabljenog varijabl Kahlesa,a vidio sam da covjek ima i Wetzlar 6x42-pogledao sam optiku-u njoj je bilo malo prašine(popustio dihtung). Uglavnom covjek nam je prodao Wetzlara za 10Eura d5 - mali posjet Etranu i za 100tinjak kuna Wetzlar kao nov-ociscen,predihtan i napunjen dušikom,na pušci je već godinama bez ikakvih problema,a slika divota.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju