Optike i nosači > Optike
Vortex Optics
roger:
--- Citat: Goran - 09. 01. 2018. 00:43:37 --- Deon/ march na primjer je super moderna i kvalitetna tvornica sa jakom podlogom u kvaliteti obrade stakla i razvoja 8 x i 10 x zoom mehanizma medjutim zbog nepoznavanja tehnike pucanja je napravila nekoliko gresaka.
--- Kraj citata ---
Gorane koje si greske uocio kod deon march?
Optike mi djeluju prema specifikacijama jako dobro, u velikim povecanjima za long range pogotovo.
pepi2:
" Mislim da je vrijeme dominacije velikih EU proizvodjaca zauvijek proslo"
Gorane smije li se onda jedan dvogled Khales Helia npr 8x42 usporediti sa Vortex Viper HD 8x42 ? , cijena je cca 200 eur u korist Vipera ?
Goran:
Za ljude nasih godina sigurno. Evo zasto:
- Viper HD ima slicno vidno polje kao i Kahles
- Viper ima duzi eye releif sto za nase godine bolje pase
- Viper ima HD staklo i dozivotnu garanciju dok Kahles ima 10 godina
- uporedi oba zajedno ako je moguce u isto vrijeme
cistoca i ostrina slike krase oba proizvoda ali je Viper svjetliji dok u slabije svjetlo skoro isto reagiraju a tvoje i moje oci vise nisu tako nove pa mozda to neces ni primjetiti. Kahles ce biti ostriji i replicirati bolje originalne boje ( zuto, narandzasto, crveno i ljubicasto )ali ce Viper biti bolji na smedjem, zelenom i plavom polju sto su boje okolisa i boje koje ti trebaju jer to su boje prirode oko tebe. Kad padne svjetlo bice ostriji na tamnim ili crnim objektima na svim daljinama. Nije Vortex pametniji od Kahlesa nego je proizvod noviji pa korisit bolji film coating na staklu i tehnologiju proizvodnje dok je Kahles isti kao i prije 10 godina.
- Viper kosta manje i ako ti padne i osteti se dobices novog u zamjenu a ne duge i mucne preprike o tvojim greskama i troskom popravke.
- za tih extra 200 eura mozes kupiti nesto drugo.
Kahles je priznat i postovan pa dobro drzi vrijednost dok je Vortex novi amerikanac i time u slabijem polozaju. Vortex je kupovina za zivot jer garancija je tu i ako se nesto desi dobices novi pa i za 15 godina dok ti Kahles/ Swarovski to nece priustiti.
- Pogledaj cijenu za Fury 10x42 HD LRF dvogled sa laserom i usporedi sa leica Geovid 10x42 LRF. Ako mozes pogled oba u isto vrijeme i samo ce ti se reci.
Ako su na trzistu za dvoged onda mozda nije lose odmah kupiti jedan sa mjeracem i rjesiti stvar.
ja imam stariji Leica geovid i Vortex razor ga sije po danu da nije zdravo a ni Fury nije daleko.
pepi2:
d1 samo to !
Davor Antunovac:
Gorane bravooo 1liga može li samo jedno pitanjce,što bi ti od vortexa stavio na jednu bergaru u kalibru 243,ta mi je puškica u planu za par mjeseci....ovi naši u optics trade imaju milion modela...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju