Optike i nosači > Optike

Vortex Optics

<< < (23/85) > >>

Goran:
Ako mi mozete reci sta zelite loviti ili raditi s tom puskom mogao bi sugerirati nesto prikladno- izbora ima dovoljno.
Lovio sam 18 godina sa 243 i taj kalibar volim i postujem a znam da je kod vas neshvacen i slabije se koristi a jako je precizan i efektivan- jedan od najefektivnih u smislu ulozeno dobijeno od svih kalibara.

Goran:
Roger pozdrav i oprostite zbog kasnog odgovora. March je specijaliziran za posebnu grupu optika velikog zoom/ povecanja sto u rasponu 5- 50x pravi problem u prvom planu pa su koncanice jako debele a FFP sklopka cesto ispadne iz centralne osi i optika nosi u stranu. Mrad ima dva sistema: NATO prakticki i stvarni koji je postavaniji i vise upotrebljiv a oni nisu izabrali pravi sistem pa su izgubili puno toga. Proizvodnja je spora i ne pokriva potrebe i time gube musterije i ima a popravke su jako duge. Izgubili su moment koji su imali u rukama i drugi su ih prestigli. Cijene su im ocajne a ne pokrivaju se dobro i to je problem. Mnogi koji su ih kupili  pa ih se sad rjesavaju. Kad gledas optiek u prvom planu onda pogledaj deblji dio konacine sa tri strane i obrati paznju kas nestali ili se pojavi u vidokrugu kako poecavas ili smanjujes povecanje. Pravilan FFP ili prvi plan  bi trebao pokazati da deblje linije na svakoj stranu nestanu ili se pojave istovremeno i da su iste velicine na bilo kojem povecanju- ako je jedna strana veca ili dulja onda je FFP ispao iz osi i na daleko ce praviti standarne i proporcionalne greske ili odstupanja i nije ozbiljno upotrebljiv.

Goran:
Osim toga turete su osjetljive i previse njezne. nakon godinu dvije popucaju i izribaju zube i izgube pravilnost klika. Sad su poceli sa novim i  jacim materijalom ali to bi trebao biti opticki nisan za 338Lapua a ne rucni ili zidni sat. I oni slabo pucaju samo prave i prodaju.

roger:
Gorane, hvala!
Gledajuci na internetu, specifikacije su im impozantne (primarno zbog raspona zuma). Ali ocito je da do gresaka dolazi!

Goran:
Svak ponekad ima lose dane a njihovi su otisli u mjesece tako im nije lako izici iz problema i troskova.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju