Optike i nosači > Optike
Vortex Optics
Gogsa:
Onda ti je Vortex odlican,ja sam bio pozitivno iznenadjen kako je bio kristalno jasan peko danu ali u sumrak nije to to.
Probao sam I Hawke30 ali samo sto sam pogledao kroz njega odma ga ostavio.
grom:
Gorane, zasto Wortex recimo kod Strike eagle 1-6X ne nudi i neku drugu končanicu? Predviđen je za 223 ili 308 po njima, a radio bi i na 8x57....nesto u tipu german 4 s tockicom bi pomelo konkurenciju samo tako. Cijena smijesna, optika puno nudi, istovremeno gubi s onom koncanicom. Kao da je rađeno za USA trziste samo i njihove fix ideje. Bas kod te optike fali klasicna lovacka jednostavna koncanica.
Goran:
To je bitka koju vodim vec nekoliko godina. I bas prije neki dan sam opet probao na sajmu da ih uvjerim da se malo okrenu Evropi i pojednostave koncanice i ucine ih vise prihvatljivim. nazalost trenutnas koncanica je vise vojnog stila nego cisto lovackog pa sam i nasao neke izmedju soluciej i ponudio. Nadam se da ce me neko poslusati prije nego crknem. Koncanice koje sam ponudio vec postoje samo bi trebalo napraviti iluminaciju tocke u jednoj i kriza u drugoj soluciji. Obe su bolje ali ne i idealne za ovaj posao. Po meni obicna tocka koja moze biti iluminirana bi bila dovoljna bez ikakvih linija a moze i klasicni siroki No.4. To bi otvorilo puno vrata ali oni su nazalost toliko zaposleni oko US i Kanade da i ne mogu brinuti za EU. Trudim se i trubim isto vec godinama ali na gluhe usi nazalost.
grom:
Da, ova prva bi mogla. Nesto po uzoru na Yukon bi bilo odlično. Wortex je sve češći izbor kod nas upravo zahvaljujući tebi, samo fali adekvatna končanica koja ne traži kalkulaciju i gubljenje vremena. Sto jednostavnije i robusnije. 30 mm tubus i osvjetljenje uz to bi bili pun pogodak i velika muka za konkurenciju.
Goran:
Hvala. Ja volim obicnu tocku ili krizic u centru kao u S&B modelima i sto kazes jednostavnije to bolje. Uz postenu sirinu pogleda to je to a geometrije su intinuitivne i lako se prati i precizno identificira meta. G 4 je moja ideja inace- da se malo pohvalim.... nije smio biti klasicni No 4 ali ovo je blizu i prihvatljivo a dovoljno ostro i debelo za brzi prihvat mete na svim jesenjim, ljetnjim a pogotovo zimskim uvjetima ( u odnosu na boje i kontrast mete i okolisa). uz to ima i ( brze) mogucnosti kalkulacije ako je potrebna u drugom nacinu lova a ne samo pogonskom lovu. Boricu se i dalje i necu odustati dok ne popuste i nadam se da ce prodaja pokazati koliko sam bio u pravu a mislim da je onda proizvod svima vise prihvatljiv i upotrebljiv an svim kontinentima. To treba biti cisti nisan za lov a ne za gradske borbe. za AK 47/ 74 je odlican 1-6 kakav jeste.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju