Optike i nosači > Optike
Vortex Optics
drazenx:
Grome ja ti imam Strike eagle 1-6x24 na 9,3x62,nisam baš previše pucao ali drži za sad.
Gabro:
Ja imam Razor Gen II 1-6x24 koji koristim na Sako u 3006 po pogonima i moram reč da je extra. Doduše drugi razred od spomenutih i dosta skuplje ali mi je odličan stvarno. Čak mislim tu kombinaciju ostavit samo za pogone jer se ljube dosta a i to mi je izlika za kupit drugi karabin.
grom:
Hvala svima, radi se o staroj Zastavi koja bi se koristila povremeno. Tako da nema smisla ici na nesto skuplje. 6x povecanje je vise nego dosta za moje potrebe. Gorane istina da sedmica ne dere kao sto ljudi ocekuju, ali je ipak magnum kalibar. Meni se najvise sviđa polozena putanja sa puno snage. Neki dan sam ga upucao i jucer nosio u lov. Rem. Core lokt 175 grs drzi da je to strasno, čak i stari Tasco 3-9x40 sa turetom radi odlično. Ali to nije optika za mene, tj. moze po danu i na dalje ali u sumrak je losa. Kalibar mi se jako svidio, imam osjecaj da mu je nebo granica. Jos da probam kako rusi i to je to. Divokoza, muflon, svinja... znaci nekakva optikica za to sve. 1.5-6x42 jos najpogodnija.
Gogsa:
E sad grome sta je pametno,ako ti je za sumrak cisto sumnjam da ce jeftiniji Vortex da to zadovolji,Druga opcija ti je polovni Zeiss ili Swaro moze i S&B.Oni imaju te optike 1,5-6x42 i ako mozes da nadjes dobru polovni oni su negde oko 300 eura.Ovde znam jedan Zeiss za 250.Ipak ako je samo za sumrak sa ceke ja bi gledao fiksnu 8x56 isto polovnu od renomiranih firmi.Neki ce da kazu razlika je u 15 minuta duze sa skupjim optikama ali oni uvek izadju u tih zadnjih 15 minuta ;D ;).Ja sam imao prvo Vortex crosfire II i onda uzeo Swarovski 6x42 polovni ali u odlicnom stanju.
Ako si zainteresovan za Zeisa mogu da pitam.
Pozdrav Gogsa
grom:
Ma nije stvar u 100 eura. Wortex mi nekako ima najbolju podrsku, garanciju i sve. Ja karabin koristim rijetko i ne daju mi se novci za nesto sto ce ležati veći dio godine. Čisto da imam kompletić kad opadne lisce, neki dobar hitac na divokozu itd. Da je to glavni alat i za stalnu upotrebu, znam ja dobro sta bi i ne bih zalio novaca.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju