Optike i nosači > Optike

Vortex Optics

<< < (64/85) > >>

leechan:
Gorane kod ove je očito tvornička greška jer paralaxa nije na 100 yardi. Uglavnom čekam novu. Valjda će opravdat očekivanja iako mi slučaj s ovom ne ulijeva povjerenje. Bojim se da ako im ovakva katastrofa od gotovog proizvoda može izaći iz tvornice, da će se i na novoj nešto potkrasti što ću primjetit kasno za povrat.

Goran:
Ne brini previse i trazi da oni provjere sve prije slanja ako ti to smanji nervozu cekanja. Predlozio bi ti 4-16x50 koji ima paralax sa strane. Mi ih prodamo preko 1500 na godinu i rijetko imamo problem. Proizvod je napravljen u Filipionima sa japanskim staklom u japanskoj tvornici s kojim Vortex radi godinama a tamo se prave i Leopold, Burris, Steiner i neki drugi bez obzira sta neki pricaju ja vjerujem samo svojim ocima. Ako ti treba pomoc ja sam tu. Ako treba dobices proizvod direktno iz USA i bices zadovoljan kvalitetom i radom optike. Teodor ce napraviti sve sto je potrebno da dobijes ono sto si zelio. Steta vremena jedino i nepotrebne nervoze.

leechan:
Gorane, hvala na ponuđenoj pomoći! Nadam se da neće trebati. Razmišljao sam o 4-16, ali je presudilo veće vidno polje pošto dosta idem na šuljanje pa mi je važno lakše i brže pronaći divljač u optici.

Buhag:
Steiner se proizvodi u Japanu, Burris samo skuplji modeli ostali u Filipinima. Leupold koristi Japanska stakla samo za jeftinije modele a sve ostalo se proizvodi i sklapa u USA.
Kada govorimo o optikama proizvedenim "In the house" to podrazumeva da su dizajnirane, sklopljene i da je većina delova proizvedena u sopstvenim pogonima.
Takve modele optike u USA proizvode Leupold, Trijikon, U.S. Optics i Nightforce.
U Evropi Swarovski, Zeiss, Kahles, S&B, IOR, Meopta , Yukon, Docter i Kaps
Sve ostalo su globalne korporacije koje nemaju svoje pogone za koje po ugovorima  fabrike u Azijskim zemljana proizvode većinu delova i sklapaju a samo manji broj delova se proizvede u Japanu... Čak i kod onih proizvedenih u Japanu većina delova je proizvedena u susednim zemljama jeftine radne snage ali se u Japanu sklapaju vrši završna kontrola i koristi se rupa u propisima na taj način što cenu gotovog proizvoda zbog skuplje radne snage više od polovine čini ono što je odradjeno u Japanu pa time stiču pravo oznake Made in Japan.
U suštini ukoliko je proizvod kvalitetan i kupac zadovoljan nije bitno gde je proizveden.
Jedina razlika je što je broj reklamacija na optike proizvedene "In the house" procentualno znatno manji od ovih drugih odnosno imaju znatno bolju završnu kontrolu, dok sa sa druge strane baš zbog večeg broja reklamacija ostali imaju jače i bolje korisničke servise... Pa ko šta voli i šta mu više odgovara.

Goran:
Galantan komentar koji daje impresiju da opticku industriju imate u malom prstu. Neki dijelovi komentara stoje a vecina jednostavno nije istina. Bolje da provjerite brand po brand sta ko radi I gdje  kao I s kim
Navodi jednostavno nisu tacni I predlazem da ih sami provjerite bicete iznenadjeni.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju