Optike i nosači > Optike

Vortex viper

(1/8) > >>

Swift:
Postovani,

vase misljenje o optici Vortex Viper 6.5-20x44.
Imali neko podrobnija saznanja o njoj

Goran:
Vortex pravi ne lose dvoglede koji su sasvim pristoji i cijenom pristupacni. Nisu nesto posebno ni dvogledi ni optike ali su sasvim OK za normalnu upotrebu. Viper sam vidio i probao sa Mild dot- om i dosta je tacan i lagan za koristenje. Mislim da je tesko koristiti povecanja veca od 14x gdje mu je i Mil- dot bazdaren ako se dobro sjecam. Povecanja do 14 su OK i cista a preko treba stabilnu pusku i dobar dan. Dovoljno svjetlosti i pogodan za lov lisica i ostalih predatora, malo potezi ali OK za 223 ili 22-250 kalibre. Slican Barska optikama ali skuplji mislim cak da ih ista tvornica u Kini pravi ( sto ne znaci da je lose) ali nisam 100% siguran jer to nije lako sa sigurnoscu saznati. Vortex tvrdi da ima dobru kontrolu kvalitete i dosta dobro prodaje svoje dvoglede koji su na nelosem glasu.
Mislim da je daleko od odlikasa ali za normalni periodicki lov sasvim OK. za Mil -dot provedi dosta vremena da upucas 100% na 100 m inace sve drugo ce biti vani i netacno. Meni se svidja 44 mm velicina za lov nije glomazno a ima dosta svjetla. Mislim da imaju dosta dobar opruzni sistem za cuvanje unutrasnjih stakala u cvrstom polozaju. Pogledaj da li je Mil-dot u prvom ili drugom planu tj da li se povecava proporcionalno sa pomjeranjem povecanja ako jeste onda je noviji model i bolji. Toliko.

pepi2:
Gorane zar Mil-dot nebi uvjek trebao biti u drugom fokalnom planu ?mislim da inace nema svrhe

Goran:
Pepi hvala brzo sam to napisao i nisam se dobro i tacno  izrazio. U pravu si! Mislim da ova optika ima tacan Mil dot na povecanju 14X ali nisam siguran ima od toga nekoliko mjeseci.

Swift:
Recenzije po internetu mu ne izgledaju lose.
Hvale mu mehanizam,tubus 30 i dobru osvetljenost.
korekcija paralakse mu radi perfektno.
cena od 500 usd moze znaciti da i nije lose i... nista.
Par Engleza puca sa njima od skoro i nabavili su ga po preporuci.
Za sada, sem finoce podesavanja...nemaju podrobnija iskustva 

Zapravo, pravicu dalekopuc i treba mi nesto sto ce pouzdano raditi do 500 met.
a da ne prelazi 500usd u USD.

Kalibar...dvoumim se izmedju 6.5x57/6.5x55 ako nadjem cev/ i .308.
Mildot sigurno.

Svaka dodatna informacija je dobrodosla

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju