Optike i nosači > Optike

ZRAK optike svih vrsta

(1/43) > >>

anubis:
Pozdrav!
Zanima me kakve su optike Zrak 6x42?Navodno ih još rade ali više ne u Sarajevu već u Tesliću?!?Čuo sam da su u Sarajevske ugrađivane Swarovski leće,pa neznam dali je isto i sa novima.Ako znate štogod o tome bio bih zahvalan!

gardista:

--- Citat: anubis - 06. 02. 2008. 22:17:13 ---Pozdrav!
Zanima me kakve su optike Zrak 6x42?Navodno ih još rade ali više ne u Sarajevu već u Tesliću?!?Čuo sam da su u Sarajevske ugrađivane Swarovski leće,pa neznam dali je isto i sa novima.Ako znate štogod o tome bio bih zahvalan!

--- Kraj citata ---
kolega ima jednu, montiranu na 30-30 marlina, i jako je zadovoljan....
inace mislimd da je od starij sarajevskih... kupio je za 180 evrica pre par godina...

SEJFO:
 Pozdrav!
Molio bih nakog od  forimaša M... npr. da mi kaže o optici sa vojnih snajpera mislim da mu je oznaka m-76 a proizvodio je ZRAK Sarajevo kakva je za lov (za zastavin karabin M-70) unaprijed hvala svima !

medo:

--- Citat: Sejfo - 07. 02. 2008. 00:54:56 --- Pozdrav!
Molio bih nakog od  forimaša M... npr. da mi kaže o optici sa vojnih snajpera mislim da mu je oznaka m-76 a proizvodio je ZRAK Sarajevo kakva je za lov (za zastavin karabin M-70) unaprijed hvala svima !

--- Kraj citata ---
Davno sam pucao koristeci tu snajpersku optiku. Ja iskreno za lov je ne bih koristio.Kvaliteta izrade je dobra i optika je cvrsta ali sve te crtice i lnije smetale su mi pri ciljanju na DS u trku te u sumrak. Vidi koliko tebi to sve odgovara jer ono sto ne pase meni mozda pase tebi.

gardista:

--- Citat: Sejfo - 07. 02. 2008. 00:54:56 --- Pozdrav!

--- Kraj citata ---
koriste je par kolega, definitivno stoji da je cvrsta, sigurna optika, mada jedan je sa standardnom montazom skracivao kundak ččč dok je drugi pravio poseban nosac za montazu kako bi kompletnu optiku pomerio unazad, posto rastojanje od oka do okulara bude poveliko pa sitniji ljudi imaju problema...
inace, jos jedan od problema je i daljinar posto i bocni tockic i gornji moze prilikom trljanja o odecu da se pomeri....takodje daljinar je napravljen za M76 poluautomatsku 7.9mm, sa snajperskom municijom, pa i korekciju daljine treba uzeti sa rezervom...
nije losa , ali po mom skromnom mislljenju ima mnoogo boljih resenja....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju