Optike i nosači > Optike
ZRAK optike svih vrsta
Max011:
Izneću par zapažanja o zraku koja se obično previdjaju ... prečnik tubusa ove optike je fi 27mm što će reći da njena montaža paše samo njoj pa ako rešite nešto da menjate >:(, tubus je čelični pa se može i lemiti za razliku od aluminijumskih, optika trpi vrlo grubu manipulaciju, najčešća pritužba je na ,,uljnu zaštitu,, koja curka po tubusu. Zbog svoje dostupnosti Zrak se poistovećuje sa vojnim modelom ali on ima i lovačke modele koji se nisu loše pokazali ali nažalost samo fiksnog uvećanja.
Schultz and Larsen:
Za Sejfu!
Moze se naravno koristiti za lov, ali optika je namjenjena za vojne i streljacke potrebe. ON-M76
Kao sto su mnogi naveli gore, koncanica je podjeljena u mnogo skala koje sluze za mjerenje odstojanja,visinu zive sile,objekata, duzinu vozila i sl. Mnogo crtica koje su jako tanke za pucanje u mraku/zoru, trku itd. One se mogu osvijetliti, ali treba dodatna oprema. Mozda je i ovo mala mana, jer optika zraci. Koliko?, ne znam. U njoj je radioaktivni tritium kojim je koncanica premazana, radi iluminacije.
Optika je malo glomazna(kao i svi 70tih dizajn) i teska(ca.700g), sto je mozda mali -. Lovacka puska onda moze da bude dobro teska i gubi balansu. Kvaliteta, kuciste(zeljezo) i lece su od veoma visoke kvalitete, namjenjene za koristenje u svim uvjetima, traje vijecnost. Za pucanje na mete koje stoje/miruju je odlican.
Nekada je ova optika bila pojam, ali danas ima mnogo novijih stvari.
Ako ti je optika dostupna, probaj pa ces vidjeti. Evo koja slika.
Prvi post
Ja imam Zrakov 6x42 proizveden kasnih 80-tih sa German 4 koncanicom. Optika je super, koristena je brutalno mnogo puta, jos nije procurilo/zamaglilo u njoj. Lece top line, kuciste tvrdo. Ako imas pri ruci kupuj. Zrak proizvodi i model 1.5-6×42 N. Po meni mnogo za pare.
anubis:
Vi se raspisali o vojnim a mene zanima lovna 6x42!Ako sam dobro shvatio optika je čvrsta i pouzdana,pa bi trebala držati 30-06 bez problema.Ako tko ima 6x42 prijeratne proizvodnje a voljan ju je prodati molim konakt na PP!HVALA
SEJFO:
Pozdrav!
Ljudi (forumaši) hvala vam, sve mi je jasno. Taman će mi poslužiti dok se crvene točke ne usavrše ili Aimpont ne pojeftini.Dobra vam kob!
Lazar:
aimpoint i ako pojeftini ili bude za dzaba nemoze nikad da zamijeni optiku,on je samo za vrlo brzo pucanje na kratkim distancama
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju