Optike i nosači > Optike

ZRAK optike svih vrsta

<< < (7/43) > >>

Huntercro:
Zrak prave u Sarajevu i u Tesliću. Teslić je plagijat sa 80 % pogođenog. Razlika je samo u dužini optike. Izmjeri optiku i ja ću ti provjeriti jel original po tome.

canis:
Stric mi je kupio pred tri godine 6x42 sa 4A končanicom,noviji (Teslić) model. Problem je nastao sa končanicom na način da nije htjela ići s mjesta nakon što se lovilo s njom dvije godine. Više nije moguće upucati pušku s njom.Vjerovatno se poremetio mehanizam pokretanja končanice usljed nekakvog pada ili pucanja. Bila je montirana na 8x57IS karabin sa zrakovom montažom. Ispaljeno je sveukupno oko četiri paka streljiva. Dijagnoza-opravka koja se ne isplati.

canis:

--- Citat: Mejdan - 16. 03. 2008. 13:07:20 ---Ja imam jako dobro ocuvanu optiku sa snajpera kao nova,proizvodnja Zrak Sarajevo.
Zna li neko koliko bi mogao dobiti za nju.

--- Kraj citata ---
Možeš dobiti premetačinu kuće i specijalce na kavi. Svega toga sam se poodavno riješio.

Huntercro:
Ne možeš dobiti specijalce kući nikako zbog optike. U BiH je nova takva mislim oko 200 €. Za lovce ta optika nerma nikakvu vrijednost jer se u sumrak i u jutro končanice ne vide, jedino za metu. Znači neka realna vrijednost oko 50 € kad bi dobio trebao bi biti zadovoljan

canis:
Nije onaj post bio doslovan,više šala!
Tko ima optiku za snajperski poluautomat,vjerovatno ima i pripadajuće oružje kojem optika odgovara.
To je logičan slijed.
- U BiH sam član LD-a i već sam imao premetačinu od strane lokalnih policijskih i SFOR vojnih snaga.
Helikopter,marica sa specijalcima i SFOR-ova MP. Izvrnuli kuću naopačke. Našli ono što sam i posjedovao po oružnom listu. Ugledali driling,uzeli ga i zamalo dobio "noge", da nisam bio ustrajan i poznavao engleski jezik vjerovatno ga nebih vidio nikada više. Poznato je u to vrijeme bilo da kada oružje bez obzira na legalno posjedovanje dođe u ruke ljudi koji učestvuju u takvim akcijama i ode u Sarajevo,najvjerojatnije ga nećeš više dobiti,bez obzira na zahtjev o povratu.Takav slučaj se već dogodio koju godinu prije kolegi koji je takođe imao legalno posjedovanje oduzetog oružja.
Najvjerovatnije takvo lov. oružje dobije nove vlasnike.
Zbog toga događaja sam možda malo paranoičan.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju