Optike i nosači > Optike
ZRAK optike svih vrsta
Stipe Šibenik:
--- Citat: blackpowder - 23. 11. 2008. 18:35:30 ---Svatko kome nije jasno kako se upucava optika na karabinu neka mi se slobodno javi na PM pa se dogovorimo o instruktaži ali na streljani. sor
--- Kraj citata ---
Koliko naplačivaš sat?
Huntercro:
jel ti stipe mene zajebavaš ili stvarno ne znaš
Stipe Šibenik:
Znam, pisao sam o tome u temema prije, nego se idim zašto bi to svatko trebao znati, a ovdje sad ispada da svak mora znati sve o tome.
Iskreno, namjerno provociram jer bi forum treba i služit tome da se nešto pametno nauči, a ne kao reklamiranje nečega ili nekoga.
U mom LD je oduvjek bilo zabranjeno koristit risanice pa nitko nije ni kupovao osim onih koji idu u goste negdi dalje. Odkud bi netko tko nije vidio karabin nikad u životu (osim vojnih u vojsci) znao kako upucat karabin???
Ja slučajno znam zahvaljujuči jedino zračnoj pušci, a nepada mi napamet nabavljat karabin kad ga iovako nesmim unosit u lovište.
Huntercro:
bilo koji tvoj karabin kad ga upucaš na 100 metara, ta lovačka optika upucana je samo na 100 metara. Sve ostalo da bi pogodio moraš znati balističku putanju tog metka i kalibra koji koristiš. Ako ti je karabin upucan na 100 metara vrlo vjerovatno će na 200 metara podbacivat do 20 cm (pišem ugrubo bez specifičnosti kalibra) , što znači da bi pogodio metu na 200 metar moraš gađat 20 cm iznad.
E sad kod one vojne optike
koja je namijenjena za kalibar 7,9 mm i specijalno snajpersko zrno, ta optika ima u sebi balističko podešenje za gađanja do 1200 metara samo sa kalibrom 7,9 i tim njihovim specijalnim snajperskim zrnom. Znači puška se upuca na 100 metara u centar i sa malo umijeća (odvrtanjem šarafića na čepovima za gore dole i lijevo desno) na gornjem čepu koji vrši korekciju po visini čep ili kotačić se naredi da je ona crta koja označava br 1 bude kao na slici
Lijevii čep ili kotačić se isto tako naredi da ne bude ni lijevo ni desno nego na sredini kao na slici.
i to je to
E sad ako želiš gađati metu koja ti se nalazi na 400 metara ti okreneš gornji tzv čep ili kotačić na brojku 4 i onda pucaš
E sad ko skužio skužio,l odoh se kupat. Ako još uvijek neko nije skužio u Našicama ću održat sat upucavanja besplatno, samo za jelo i piće
Huntercro:
a oko upucavanja je već sve rečeno
http://forum.lovac.info/index.php?topic=119.0
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju