Lovna kinologija > Pomagala
Biperi
skyangel:
U smislu uštede vremena i mojeg i ostalih lovaca koji čekaju u liniji dok ja tražim svog psa u marki u visokoj travi. Da ne spominjem živce koje mi je to trgalo nekoć. A sad lovim bezbrižno, gospodski, ne moram ni gledat za psom praktički hehe, samo slušam...
Venator:
Kupio nedavno dva CANIBEEP. Nisam više mogao izdržati tražeći pse u markiranju a oni 20-30-50 metara od mene u gustoj travi-raslinju, ja se dernjam, oni ni krivi ni dužni.
Malo sam ih prigušio jer su dosta glasni, no više sam nego zadovoljan. Jedino bih volio da im je ogrlica izrađena od nekog jačeg materijala, no lako se mijenjaju pa i to nije neki problem. Cijena 825 kuna komad, kupio u Kloštru, zapravo čovjek mi poslao poštom.
STARI AVDZIJA:
Pozdrav
Šta mislite o upotrebi onih malih zvona što nose psi kod Francuza ili su ovi biperi modernizacija u svemu tome u ćemu je praktična razlika u primjeni(ni zvuk zvona uopće ne uznemirava divljač koja se lovi)pa mi i to djeluje praktično a ne zahtijeva neko održavanje i trajno je.Šta o tome mislite.
Edvard Simonovski:
Koristio sam i i bipere i mala zvona.
Kada su gonichi u pitanju i kada nema snega preporushujem mala zvona jer su prakticnija, prihvatljivija i nekako prirodnija od bipera.
Zvona su neupotrebljiva kada ima snega, a ne fuinkcioniraju i kada pas markira (ptichari).
STARI AVDZIJA:
Pozdrav Edvarde,dobra tema i evo već kontam kako i gdje da nabavim ta zvona ovdje ima samo onih za goveda velikih se može naći ;D
E sad ovo za ptičare mi nije baš jasno je li tvrdiš da nisu primjenjivi za ptičare.Na satel.na lov-ribolov vidim to Francuzi koriste na ptičarima i to uspješno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju