Lovna kinologija > Pomagala

Garmin Astro?

<< < (4/14) > >>

lovacpd:

--- Citat: PinzHunter - 15. 10. 2008. 19:57:21 ---ja astro g zamisljam sebi kao nesto protiv kradje pasa jer to je kod nas u BiH postao nacionalni sport. cak su lopovi naoružani i priznaju da bi pucali ako ih neko uhvati. Znam isto da bi to lopovi skinuli psu sa vrata ali bi se mozda uspjelo nesto napraviti dok je trag "vruc".velim samo pokusaj. mozda na trzistu postoji nesto bolje i djelotvornije. savjest je mirnija kad znas gdje su psi

--- Kraj citata ---
Eeee, moj Pinz....
Borba prtiv kradje pasa je borba protiv vjetrenjaca!
To sto se veza oko vrata ne pije vode, nesto pod kozu pa GPS, mozda bi i pomoglo , ili jedna dobra baza pasa(stene, prijava legla, cip, pa unijeti u bazu, cim se  desi neka promjena javiti i mogucnost pregleda baze u zemljama u okruzenju, od vet ambulanti, vet inspektora na g.prelazima...itd)
To su samo neki od nacina, ali sta je psu izvaditi cip....5 min i malo zavoja....
Najbolje je da ti se ne desi kradja....ali cim imas nesto da valja to je trazeno

PinzHunter:

--- Citat: lovacpd - 15. 10. 2008. 20:51:31 ---
--- Citat: PinzHunter - 15. 10. 2008. 19:57:21 ---ja astro g zamisljam sebi kao nesto protiv kradje pasa jer to je kod nas u BiH postao nacionalni sport. cak su lopovi naoružani i priznaju da bi pucali ako ih neko uhvati. Znam isto da bi to lopovi skinuli psu sa vrata ali bi se mozda uspjelo nesto napraviti dok je trag "vruc".velim samo pokusaj. mozda na trzistu postoji nesto bolje i djelotvornije. savjest je mirnija kad znas gdje su psi

--- Kraj citata ---
Eeee, moj Pinz....
Borba prtiv kradje pasa je borba protiv vjetrenjaca!
To sto se veza oko vrata ne pije vode, nesto pod kozu pa GPS, mozda bi i pomoglo , ili jedna dobra baza pasa(stene, prijava legla, cip, pa unijeti u bazu, cim se  desi neka promjena javiti i mogucnost pregleda baze u zemljama u okruzenju, od vet ambulanti, vet inspektora na g.prelazima...itd)
To su samo neki od nacina, ali sta je psu izvaditi cip....5 min i malo zavoja....
Najbolje je da ti se ne desi kradja....ali cim imas nesto da valja to je trazeno

--- Kraj citata ---

to si u pravu, bila su to i  moja razmisljanja ali nisam htio da na glas razmisljam.problem je kod nas kad psi prevale u susjedno loviste.onda ili sjedi u auto pa trazi odmah ili se oprosti od pasa.tim lopova je jako dobro uigran i rade brzo. >:(

jura:
Stvar izgleda jako praktično, ali da to stavim psu oko vrata u društvu bi mi se smijali barem godinu dana pesi

medo:
Nisu problem psi koji se vrate vec oni koji se ne vrate. d1
 Psi u planinskim krajevima obicno gone duze nego ovi gdje se DS dize u malom krugu. Pas se moze ozlijediti, izgubiti ili naletjeti na vuka. Ako se pas ne vrati kroz nekoliko sati je ok ali ako psa nema 1-7 dana nesto ne valja. Upravo zato su te ogrlice dobre. Slazem se sa Nikolom da se pas mora vratiti ali treba razumijeti da se mnogi ne vracaju. Recimo ,moji gonici su bili predugi i znali ostati po 5-7 dana negdje u Velebitu. Samo sam gubio zivce, gorivo i vrijeme.

ante kula:
tako je medo,trazeci pasa gubis vrime novce i zivce..a onako uvijek znas di je..a cuja sam da ima odasiljac koji se stavi pasu ispod koze,tako da se ne vidi izvana..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju