Lovna kinologija > Pomagala
Kako oduciti gonica da ne goni Ovce???
grakela:
Dakle imam muskog istarskog gonica,skoro pa ce napunit godinu dana,problem je na otoku sta su svako malo ovce,ima dobre lovne karakteristike al je malo tvrdoglav ko i svako musko.Pocea je da goni ovce i nikako ga oducit,to se desilo par puta,ostalo je bio blizu njih vezan,cak ga je jedna i oplaila,al to je sve bio vezan uz njih.Cim bi ga se putilo pocea bi se zaljecat na njih,one ko ovce uplasene trce a on sceca za njima,jos je veci problem sta ima mladih janjaca s ovcama pa je problem da kojega i ne udavi.
Vise me strah pustat blizu njih da ne neapravi pizdariju al u lovistu ih se nemoze izbjec.
Dali postoji koja metoda sa telefax ogrlicama bili mu mogla ona pomoc i da se odvikne jer kad krene tesko je to zaustavit.
Ili da ga zatvorim sa ovcom tjedan dana da dode sebi,strah me na janje iti pomislit jer da ga nebi udavija ako ga ostavim nasamo,inace je pas samo za gonit zeca posto nema prasaca itd....
Molim koja je najbolja metoda za pomoc u suprotnome se moran rijesit psa jer ce vise stete napravit nego koristi.
Unaprijed hvala z6 z6 z6 z6 z6 z6 z6 z6
grom:
Vodi ga vezanog pored ovaca, ako krene na njih glasno vikni NE i dobro ga mlatni po guzici. Par dana tako, a onda ga pusti. Čim počne ludovati vikni NE, mora stati jer će znati što slijedi iza. Inače je to problem, moji su davno 5 koza udavili. Ako ne upali probaj teletaktom,samo što to može sje... psa skroz. On kad u lovištu nađe ovce na slobodi to je za njega divljač,još ako bježe ispred njega kao blesave eto ti belaja.
lovacpd:
Navikavanje na domace zivotinje treba da se zavrsi prije ikakve obuke na divljac....ali zbog nedostatka vremena to se uglavnom preskace i onda nastaju problemi. kako odbici??? batinom jedino i to svi okolo tebe a ne samo ti. Desavalo se da psi u prisustvu vlasnika ne gledaju u domace zivotinje a cim gazde nema haos prave....
grom:
Upravo tako, ali ima pasa koji su nepopravljivi. Moj breton kokoši neće ni pogledati, ali na mačku i zeca je lud. Koza, ovca,krava,drugi pas..,kao da ne postoje.
šokac:
Povodnik od dvadesetak metrara , imaš te
takozvane alpinističke konpce (za malo novaca ) u dosta trgovina .
Vodiš ga preko tjedna prema tim ovcama i kad
krene ... malo pustiš ... i onda ... FUJ TO ... i opet ...i opet ...
Preko vikenda (vjerujem da tako loviš ...) vodiš ga na povodniku i
puštaš isključivo na na trag željene divljači ... kad se vrati nagrada ... i opet ... i opet ...
To ti je ukratko ...
Lovna kinologija ti je nauka , jedna od većih u lovstvu i nemože se naučiti preko neta .
Ovo što sam sam ti rekao su nekave osnove i predradnje koje idu prije doticaja sa
lovištem . Na to sve skupa ide genetika ... a to ti je opet posebna i duga priča ...
Odavno sam se zarekao da neću sudjelovati na ovim temama ali šta ćeš , srce vuče . d1
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju