Lovna kinologija > Pomagala
Teletakt!!!
JOJO:
Ja se slazem sa viktorom koristi ga ako moras ili ako ga koristis koristiga sa najslabijim trzajem(snagom) jer pas sve osjeti.Ja ga koristim u principu samo kao ogrlica za psa i u nuzdi ga aktiviram samo ako mi je pas predaleko i ne odgovara na moje znakove rukom ili fuckalicom
lovacpd:
lovim sa gonicima, a oni mnogo vole srne, taj problem zelim da rijesim u obuci, dok su jos mladi...
skyangel:
teletak koristi samo u nuždi jer se masu puta zna obiti o glavu. izbjegni ga u samom startu dresure pomoču nagrada na fučku. još uvijek najbolje rezultate daju. no ako ga več koristiš nemoj ga koristit često i obavezno na kratke udaljenosti. znači do 100m maximalno i da te pas vidi i čuje tvoj glas da može prepoznati zašto je dobio elektrošok i kaj nije dobro napravio. ja sam osobno zadovoljan sa canicomovim proizvodima. imaš ok teletak do 200m što ti je više nego dovoljno za 1650 kn bez displeja ili 1850 sa displejom. za svog ptičara u kombinaciji koristim i canibeep koji ima više modova pištanja. kad pas ferma pišti ili može pištati i svakih 10 sekundi tak da znaš di ti je pas u odrečenom trenutku. to je recimo zgodno jer su i taj i teletak isto napravljeni i slično izgledaju pa kad ga pas ima ne kuži jel to teletak ili pištalica pa se boji oglušiti se na poziv da ga ne bi strefilo jer misli da je teletak. mislim da bi ti bio dobar i za goniče jer se dosta daleko čuje i psa možeš lako locirati i bez laveža. ako radiš s teletakom pa ga skidaš pas bude nakon nekog vremena osjetio razliku kaj se dogača ako ga ima i ako ga nema pa se i to može obiti o glavu. preporučam kombinaciju teletaka i canibeepa.
banebeograd:
pozdrav drustvo
koje su cene ovih uredjaja u hrvatskoj i gde bi se moglo pazariti,
kupio sam stene cane corso, pa bi da ga malo spremim za izlaske u drustvo , mislio sam da je ovo dobar nacin dresure uz naravno keksice kao nagradu
pozzzz
skyangel:
imaš ih več od 800 kn pa na dalje, ovisno o dometu, jačini i vrsti daljinskog
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju